Genrebild.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

Fysisk padelbutik bommar igen — överlevde i ett år

ANNONS

För drygt ett år sedan öppnades dörrarna upp för Halmstads nya padelbutik. 
Men nu har butiken bommat igen — ägaren och padelprofilen Robert von Scheele hänvisar till pandemin och personalbrist.

Bolaget Swedish Padel Agency startades upp av Robert von Scheele, Julia Gustavsson och Eva Berg där planerna var att sätta ihop ett koncept med padelbutik, padelträningar och resor. 

— Hela grejen var att vi skulle ha tre ben i verksamheten, butiken, resor och allt skulle grundas i att vi skulle hålla i lektioner och sälja racketar, berättar Robert von Schéele till Hallandsposten efter stängningen av butiken. 

Covid-19 gjorde det svårt för bolaget att teckna upp resor, vilket var en stor del av konceptet. När padelhallen i Oskarström, som man inlett ett viktigt samarbete med, blev uppköpt av WAP föll även idén med lektioner i samband med försäljning av racketar.

När man inte kunde erbjuda padelträning så fungerade inte heller idén att sälja racketar till. 

Bolaget lever vidare i annan skepnad 

Julia Gustavsson och Eva Berg anslöt till projektet ihop om att få jobba med padel fullt ut och kunna stå mer på banan. Även där spelade We Are Padel en avgörande roll.

— Båda blev erbjudna jobb av We Are Padel i Oskarström, Eva valde att tacka ja till erbjudandet och Julia jobbar för en onlinebutik inom padel, berättar Robert von Schéele till lokaltidningen. 

Motgångarna blev fler och fler och bolaget valde att stänga ner butiken på Brogatan i Halmstad. Robert Von Schéele, som tidigare drev Padelakademin, kommer dock att fortsätta bedriva konceptet med resor och träningar.

Trots att tidpunkten inte överensstämde med bolagets visioner, är Robert Von Schéele förhoppningsfull om ett liknande koncept i staden. 

— Jag tror fortfarande på en padelbutik i en stad som Halmstad, men då måste någon vara beredd att driva det, säger han i intervjun med Hallandsposten. 

Den här artikeln handlar om: