Amanda Girdo och Nela Brito.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Girdo/Brito körde över motståndet i 16-delsfinalen

ANNONS

Amanda Girdo och vapendragaren Nela Brito klev in som favoriter i 16-delsfinalen på Bryssels WPT — och som de levererade.
Mötet med ett belgiskt wildcard slutade hela 6–1, 6–0 och nu väntar en mycket intressant åttondelsfinal.

— Jag är jätteglad över att ha kommit så långt, och att vara här med Nela. Vi har jobbat hårt för detta och nu får vi med oss resultaten, säger Amanda Girdo till World Padel Tour TV. 

Amanda Girdos stoppboll till 40–30 vid ställningen 3–0 var signifikativ för den första matchen i huvudrundan på World Padel Tour Brussels Open.

Det svensk-argentinska samarbetet Girdo/Brito körde fullständigt över belgiskorna An-Sophie Mestach och Astrid Dierckx och kunde mycket väl ha nollat motståndarna i en 16-delsfinal som var över på 57 minuter.

— Det var lite nervöst, det var ett tag sedan jag spelade på centercourten. Amanda spelade riktigt bra och hon har inte ens spelat länge. Vi hade kul där ute, säger Nela Brito i WPT-sändningen. 

Nela Brito servade för att ta hem första set med 6–0, men antingen så slappnade man omedvetet av eller så var man vänliga nog att inte nolla hemmahoppen i första set då man plötsligt tappade ett game.

Girdo: ”Jätteglad och jättestolt”

Men fler game skulle man inte bjuda på. Firma Girdo/Brito stod visserligen för totalt 14 unforced errors, men enligt WPT-statistiken så lyckades duon med nio av elva smashar (Girdo med de allra flesta) och då är chanserna minimala för ett belgiskt par som aldrig spelat på World Padel Tour tidigare. Att 19-åringen från de sydligaste delarna av Sverige och hennes 43-åriga partner även plockade hem samtliga fem Golden Points fick siffrorna att sticka iväg.

— Jag är jätteglad och jättestolt, jag har jobbat hårt, flyttat till Barcelona i år för att kunna träna mer och bättre. Det är jättestort att vara den första svensk att nå så här långt men jag vet också att mer väntar från de andra, säger Girdo och ler in i kameran. 

I torsdagens åttondelsfinal väntar inga mindre än Aranzazu Osoro och Victora Iglesias. Den förstnämnda rankad 14 i världen och den sistnämnda rankad 13. En mycket tuff men samtidigt mycket inspirerande nöt att knäcka för Girdo och Brito.

Åttondelsfinalen på anläggningen Tour & Taxis i Bryssel startar 10.00 i morgon.


TV: Amanda Girdo med läckert avgörande i sextondelsfinalen. 

ARKIV: Amanda Girdo får ut bollen på SPT i Jönköping. 

Foto:Padel-Television.

Den här artikeln handlar om: