Foto: Viktor Andersson.
Swedish Padel Tour

Finska parets succé i SPT-debuten — enkelt till kvartsfinal: ”Vi spelade väldigt bra, väldigt få misstag”

ANNONS

Det finska paret Saana Sarteinen/Ella Sillanpää går fram som ett godståg i sin första Swedish Padel Tour-turnering. 
Efter två raka segrar, den senaste mot Rebecca Nielsen/Raquel Segura med slutsiffrorna 6-3, 6-2 är de klara för kvartsfinal.

GÖTEBORG

Många är det kanske som undrar hur kvalitén på annan nordisk padel ser ut och i Göteborg just nu får vi en indikation. Finska mästarna Saana Sarteinen/Ella Sillanpää har via två raka segrar visat att åtminstone finsk padel står sig mycket bra. 

I går besegrade de talangerna Ella Ho och Smilla Ho och under morgonen följde de upp det med att besegra Sverige-sjuan Rebecca Nielsen tillsammans med spanska partnern Raquel Segura, 103 på WPT-rankingen, med klara 6-3, 6-2.

— Vi spelade väldigt bra, väldigt få misstag. Vi försökte att hela tiden fokusera på taktiken, vi lyckades med det och därför vann vi, säger Saana Sarteinen till PadelDirekt.

— En stabil match, vilket brukar vara melodin, fyller Ella Sillanpää i. 

Hur bra tycker du ni spelade? 
— Det var en ganska normal prestation.

Kommer från tennisen

Det är första gången de regerande finska mästarna Saan Sarteinen/Ella Sillanpää spelar SPT i Sverige och de gör alltså avtryck direkt. Rebecca Nielsen har flera SPT-segrar i ryggen och Segura har en bra WPT-ranking. 

— Nivån här är bättre än i Finland så vi visste att det skulle bli tufft. Det är kul att se hur långt ni har kommit i Sverige och att få tuffa matcher här, fortsätter Sarteinen.

De båda kommer som så många från tennisen och har spelat padel i tre år. 

— Vi har ganska bra koll på de svenska spelarna ändå eftersom vi såg flera av dem under EM i Marbella och några från vår tid som tennisspelare, säger Sarteinen.

I eftermiddagens kvartsfinal ställs de mot tuffast tänkbara motstånd. Baharak Soleymani och Sara Pujals, 61-rankad på WPT. 

Den här artikeln handlar om: