Juan Ignacio De Pascual och Maxi Sanchez Blasco.
Foto: maxisanchezb06 (Instagram)
APT Padel Tour

Flera topp-par splittras — unga talangen har presenterat sitt nya samarbete

ANNONS

Det råder dominoeffekt även på APT Padel Tour runt de etablerade paren när vi nu är några turneringar in på säsongen. 
Efter säsongens tredje APT Master så kom första uppbrottet och nu rasar dominobrickorna en efter en bland det högre rankade paren —  varav fem spelare hör till topp 20-rankingen. 

Efter fyra tävlingar på APT-kalendern så är det flera av de högre rankade paren som inte känner sig nöjda med resultaten och väljer att gå skilda vägar, något vi även fick bevittna på World Padel Tour för några veckor sedan — en vanlig reaktion bland paren tidigt på säsongen när det nykomponerade samarbetet inte lever upp till förväntningarna eller de mer etablerade och samspelta paren tappar glöden och behöver nytändning.

Legendaren Cristian Gutierrez ”den äldre” (alltså inte Daniel Windahls partner) och 19-årige Maxi Sanchez Blasco väljer att avsluta sitt samarbete. 

"Jag ville berätta att Cristian och jag kommer att skiljas efter APT Cape Town Master. Jag är verkligen tacksam över att ha delat alla dessa turneringar med dig. Som jag berättade privat, du har varit en fantastisk partner och någon som jag lärt mig en mycket från", skrev Maxi Sanchez nyligen på Instagram. 

Paret gjorde sitt bästa resultat på säsongen när det blev en kvartsfinal i Sydafrika — men paret hade förhoppningar om mer då man är ett topp fyra-par på APT. Då var åttondelsfinalerna i Buenos Aires och Asuncion och uttåget redan i sextondelen i Monaco inte bra nog — förmodligen besluten togs beslut om en separation. 

Den omtalade dominoeffekten 

Maxi Sanchez har nu meddelat på sin instagram att han satsar ungt när det kommer till sina nya partner, redan i nästkommande Master i Sevilla kommer han ställa upp med 17-åringen Juan Ignacio De Pascual. 

Vem Cristian Gutierrez kommer ha vid sin sida är fortfarande ovisst, men han är inte ensam om att söka nytt APT-projekt.

Även den så rutinerade Adrian “Tito” Allemandi — 22:a på WPT-rankingen i fjol — har valt att avbryta sitt samarbete med Agustin Torre.

Detsamma har topp-paret Federico Quiles och Julio Julianoti gjort, vilket innebär att vi inom kort kommer att få flera nya APT-par presenteras.

Som vid uppbrotten på WPT så kom de under en tidig period på säsongen där det fanns en lucka i tävlandet — nästa stopp på kalendern för APT-spelarna är Sevilla 16-22 maj, vilket lämnar utrymme att kunna spela ihop sig med sin nya partner. 


 

Den här artikeln handlar om: