Jesper Hussfelt och Andreas Ehrnvall bildar ny podd-duo.
Foto: ESMG
Svensk Padel

Hussfelt och Ehrnvall startar ny padelpodd: ”En drömpartner”

ANNONS

När en dörr stängs, öppnas en annan.
Jesper Hussfelt drar nu i gång en ny padelpodd efter att populära Padel Mundo gått i graven.
Han gör det tillsammans med en ny partner i form av Andreas Ehrnvall, enligt många Sveriges ”Mr. Padel”.

Podden kommer att ges ut av PadelDirekts ägare Everysport Media Group (ESMG) och premiären sker redan om en vecka.

— På måndagar gäller det att spetsa öronen. Vår podd ska vara ett veckomagasin och ha en ledande roll i att hålla padelfolk uppdaterade kring både stort och smått runtom i padelvärlden, säger Jesper Hussfelt till PadelDirekt.

Mediaprofilen är för den stora massan mest känd som fotbollskommentator men Jesper Hussfelt har haft många padeljärn i elden ända sedan sportens intåg i Sverige. Tillsammans med Johan Håkansson drev han populära padelpodden Padel Mundo, ett projekt som nyligen lades ner. Varför är en fråga många ställer sig — så här lyder svaret:

— Egentligen finns det ingen konkret anledning att ta på. Vissa saker funkar över en viss period, det kan någon månad eller många år men allt dör ut och det gjorde även vår podd. Vi hade full energi fram till december, sen fanns inte mycket kvar. Efter två fina år var det läge för något nytt, förklarar Hussfelt.
 
Johan Håkansson drog förra veckan i gång en ny podd. Vad har du att säga om det?
— Att det finns plats för båda, och att de gör en annan grej. När jag fick reda på Håkanssons nya podd så kände jag att det vore synd för mig att inte fortsätta, jag tycker ju att är jäkligt kul att podda. Men jag tycker att Johans nya podd var trevlig och bra, härlig och medryckande.

Varför blir just Andreas Ehrnvall din nya poddkollega?
 — Det togs en kontakt kring ett samarbete för ett tag sedan och jag har haft intressanta samtal med ESMG och Andreas. Han är ju verkligen Mr. Padel, han har en unik inblick i både världspadeln och svensk padel. En otroligt spännande karaktär som alltid säger vad han tycker. Han är en drömpartner på många vis, och min uppgift blir att få ut så mycket spännande som möjligt av Andreas.

”Hoppas podden ska bli lite annorlunda”

När Andreas Ehrnvall får höra att Hussfelt beskrivit honom som en drömpartner så brister han ut i skratt.

— Haha, ja han är nog mest glad över att jag inte har så mycket till filter när jag pratar. Jag har svårt att inte säga precis vad jag tycker om saker. Därför är jag kanske en dröm, säger Ehrnvall halvt på skämt, halvt på allvar.
 
Han fortsätter:

— Nej men detta ska bli skitroligt, jag hoppas podden ska bli lite annorlunda mot det som finns i dag. Jag tycker att det är dags att uppmärksamma annat än våra största stjärnor, allt från ideella krafter, som Trestad Padel Club till exempel som jag tänker bjuda in, till spelare utanför den yppersta eliten.
 
De allra bästa spelarna får tillräckligt med uppmärksamhet känner du?
— Nja, men det blir lite för mycket om de allra bästa och det är förståeligt, men jag tror att man kan bredda det. Det finns så otroligt mycket roligt att berätta utöver det.
 
Andreas Ehrnvall var en av svensk padels pionjärer och har i dag en ledande roll på Every Padel efter att ha drivit Uppsala Padelcenter i flera år. ”Mr. Padel” var dessutom en av Sveriges bästa spelare innan padeln exploderade i Sverige — och det var på den tiden som han började bekanta sig med Jesper Hussfelt.

— Vi har känt varandra i många år och faktiskt tävlat ihop i Värtahamnen, jag tror det var 2015. Så vi känner varandra från back in the days, själva tävlingen ska vi nog inte prata om för Ehrnvall var nog inte så nöjd med sin partner… och det märktes ganska tydligt på hans ansiktsutryck, minns Hussfelt och skrattar.
 
Är ni överens om vad podd-surret ska fokusera mest på?
— Vi är överens om att inte cementera något. Det finns mycket tankar men i början så låter vi feelingen avgöra, det kommer ju att visa sig var vi synkar mest. Men en möjlighet att intervjua världsspelare finns, det lär till exempel bli en del snack på engelska med världsstjärnor framöver. Men på måndag när första avsnittet kommer blir det nog mest att doppa tån lite.

”Otroligt många ämnen att prata om”

Det mesta pekar på att podden får ett kaxigt namn: Mr. Padel.

— Jag skulle verkligen gilla det. Mr. Padel är ju klockrent, och det är med glimten i ögat vi pratat om att det skulle passa. Det finns ju i princip en lokal Mr. Padel i varenda svensk stad så vi kommer att skoja lite kring det. Någon annan kommer att ta detta fantastiska namn annars, säger Hussfelt.
 
Kollega Ehrnvall som alltså benämnts som “Mr. Padel” på grund av sin erfarenhet och betydelse för svensk padel håller med om att det är ett bra namn.
 
— Det blir en rätt så rolig grej. Vi kommer att driva lite kring det och förhoppningsvis så kan vi bjuda in några olika personer som kallas Mr. Padel på olika håll i Sverige, säger Ehrnvall.
 
Hur ser du på att börja podda varje vecka? Det blir något nytt för dig.
 — Jag tycker ju att det är så otroligt kul att prata padel. Och jag har ganska bra koll, och jag kommer inte att hålla igen. Jesper är ett superproffs så han kommer att lära mig saker hela tiden. Vi är ju två gubbar som kör podden men jag kan lova att vi kommer att intervjua många damspelare och inkludera kvinnor på alla möjliga sätt. Det finns så otroligt många ämnen att prata om, jag är riktigt taggad, avslutar Ehrnvall.

Första avsnittet av den nya padelpodden släpps måndag 2 maj i en podd-app nära dig.

Den här artikeln handlar om: