Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Chockades när WPT-partnern avslutade samarbetet: ”Ingen heder”

ANNONS

WPT Alicante Open blev en slustation för många partnerskap på herrsidan men när Alvaro Cepero fick ett telefonsamtal från Sergio Alba var han chockad över informationen. 
— Vi hade inte ens diskuterat det. Det är inte något man tar över telefon, säger Alvaro Cepero till Padel Alto. 

Partnerskapet mellan Alvaro Cepero och Sergio Alba fick för den förstnämnda ett chockerande och abrupt slut. Efter att ha slagits ut ur sextondelsfinalen i Alicante fick Alvaro Cepero ett telefonsamtal några dagar senare från partnern Sergio Alaba som då meddelade att han ville avsluta partnerskapet. En nyhet som kom helt oväntat för Cepero som tyckte spelet och kemin hade fungerat bra. 

— Det finns ingen heder i padeln, ord som projekt existerar inte. Det är inte lätt att behålla sin partner eller hitta en lojalitet i ett muntligt kontrakt, och det har alltid varit så. Det kommer en dag i den här sporten då det kommer att finnas kontrakt mellan par. Jag tror att det kan vara ett steg framåt i den här frågan, säger Alvaro Cepero till Padel Alto. 

Han fortsätter att berätta om hur han mottog informationen och är förvånad, men antar att det ligger något bakom Sergio Albas beslut. 

”En dörr stängs och en annan öppnas”

—  Sergio ringde och berättade det över telefon, vi hade inte pratat om det alls, inte ens efter förlusten i Alicante sa han något om det. Men jag föreställer mig att han redan hade planerat det. Men ja, en dörr stängs och en annan öppnas, och jag är säker på att det kommer att bli till det bättre.

Det är fortfarande okänt vilka de två kommer spela med härnäst, men som Alvaro Cepero anade så hade Sergio Alba någon på kroken. 

— Jag har ett nytt projekt, säger Sergio Alba när Padel Alto når honom. 

Tidigare har vi kunnat rapportera om uppbrottet mellan Javi Leal och Miguel Semmler, om det har något med Sergios beslut att göra får tiden avgöra. 

Den här artikeln handlar om: