Foto: APT Padel Tour.
APT Padel Tour

Soleymani/Behram till APT-final efter tretimmars-rysare — stod för bragdvändning

ANNONS

Baharak Soleymani och Ajla Behram gör succé i sin första turnering tillsammans. 
Efter en tretimmars-match där de lyckades vända 0-4-underläge i avgörande set är de nu klara för final i Monacos APT. 

Resultatet mot Margarida Fernandes/Cristina Gonzalez skrevs till 6-4, 6-7, 6-4.

I tre timmar, i Monacos gassande värme, krigade Baharak Soleymani/Ajla Behram mot Margarida Fernandes, Portugal, Cristina Gonzalel, Spanien. Till sist föll Barre ner på den röda mattan i någon slags kombination av glädje, trötthet och lättnad. Då hade hon och Behram precis ett vänt ett till synes omöjligt 0-4-underläge i tredje till seger 6-4. 

— Jag vet inte hur det var möjligt, men vi gav inte upp. Jag såg en sån här match på WPT förra veckan och tänkte att det är möjligt. Jag vet inte vad jag ska säga, jag tror jag drömmer, och jag är otroligt trött, säger Baharak Soleymani i APT:s sändning. 

Matchen hon syftade på var damfinalen i den senaste turneringen i Alicante där Paula Josemaria/Ari Sanchez mötte Ale Salazar/Gemma Triay. Men till skillnad mot Josemaria/Sanchez lyckades faktiskt ”Barre” och Behram inte bara göra en upphämtning — de lyckades fullborda vändningen och vinna.

Behram: ”Vi är redo”

Under en period var Behram/Soleymani verkligen uträknade. De följde upp ett svagt tiebreak med att tappa de fyra första gamen i tredje set. Men vännerna gav inte upp, höll uppe energin, peppade varandra, och hittade tillbaka till det spel som var så effektivt i första set där Soleymani kunde använda sin kraft och Behram sina fina handleder — samtidigt som försvarsspelet var på en mycket hög nivå. 

— Vi är redo för finalen i morgon. Vi ska vila bra, äta bra och sova bra, och ladda upp för i morgon, säger Ajla Behram. 

Segern var inte heller orättvis. I andra set, som gick till tiebreak, radade det svenska paret upp breakchanser men det ville sig inte i de avgörande lägena. Spelet riktades under matchen alltmer mot den portugisiska backhandspelaren — ett segerrecept. 

I morgon i finalen väntar vinnaren mellan Erika Zanchetta/Martina Parmigiani och Mireia Herrad/Laia Rodriguez. Den spelas klockan 15.00. 


Video: Se Ajla Behram briljera med stoppboll. 

Den här artikeln handlar om: