Foto: All Padel Tour
APT Padel Tour

APT-äventyret över för Windahl/Gutierrez

ANNONS

Efter fem raka segrar i APT Padel Tour-debuten i Monaco är det slut för Daniel Windahl och hans nya partner Cristian Gutierrez. 
Andres Britos och Pablo Barrera blev för tuffa i semifinalen och vann med 7-6, 1-6,6-1. 

Daniel Windahl och argentinaren Cristian Gutierrez har spelat klart tillsammans för den här gången. Eftersom duon — som inte spelat på APT tidigare — klev in i kvalets första runda så hade man två matcher fler spelade än sina motståndare Andres Britos och Pablo Barrera. Kanske blev det avgörande när semifinalen utvecklades till ännu en tresets-batalj för det svensk-argentinska paret. 

Windahl/Gutierrez kom från ett mycket starkt andra set där de breakade motståndarna i alla deras servegame och hade självförtroende in i sista set. Där väntade en mardrömsstart med ett break direkt emot sig där Windahl missade en bandeja i ett Golden Point-läge. 

Frustrerad Windahl

Efter det gick egentligen tåget och ett alltmer desperat Gutierrez/Windahl-par tappade tålamodet lite och stod för flera enkla misstag i jakten att bryta tillbaka.

Efter att ha missat en inbrytning på Britos/Barreras matchboll visade Windahl sedan sin frustration med att flera gånger slå racket i nätet. 

Trots förlusten står Windahl/Gutierrez för ytterligare en stark turnering och har hittat ett fruktat samarbete som till exempel gjorde att de lyckades slå ut APT-ettorna Maxi Arce/Franco Dal Bianco i kvartsfinal.

I finalen väntar Fede Chiostri/Gonzalo Alfonso för Britos/Barrera.


Video: Windahl/Gutierrez i fantastisk boll i Premier Padel.

Foto: Viaplay. 

Den här artikeln handlar om: