APT Monaco
Foto: APT Padel Tour.
APT Padel Tour

Stökig svensk kvalsuccé: Vasquez vidare trots förlust

ANNONS

Alla herrsvenskar förutom Anton Andersson är vidare till huvudrundan av APT Padel Tours Master i Monaco. 
Men det var på håret. Daniel Windahl lyckades rädda matchbollar och Simon Vasquez fick en plats som Lucky Loser. 
Enklast gick det för det helsvenska paret Daniel Appelgren/Viktor Stjern som vann i två raka set.

Tre av fyra par där svenskar finns på APT Padel Tour är vidare till huvudrundan i Monaco. Men det var definitivt ingen behaglig resa. Faktum var att allt började med en förlust. Anton Andersson tillsammans med Victor Bassols Del Cid — doldisen som tog sig till semifinal på SPT Jönköping senast — var först ut och föll klart med 3-6, 1-6 mot Juan Pablo Dip (87) och Matias Gonzalez (76).

Förlust blev det också för Simon Vasquez tillsammans med Javier Perez Morillas (72). 3-6, 3-6 mot Victor Saenz (74) och Aday Santana Ferrero (orankad). Men eftersom ett par i huvudrundan inte kunde delta krävdes ett Lucky Loser-avgörande och där föll lotten på Vasquez/Morillas som alltså är vidare trots förlusten.

Daniel Windahl och Cristian Gutierrez gjorde succé och gick hela vägen till åttondelsfinal i Premier Padel-debuten men i den andra kvalomgången på APT Monaco mot Ivo Andenmatten (49)/Joaquin Gaitan (49) fick de det tufft. I avgörande set, efter 6-1, 6-7, ett break för motståndarna och 4-5 hade Windahl/Gutierrez tre matchbollar mot sig. De lyckades dock krångla sig ur det trängda läget och vinna med 7-5.

Enklast av alla hade Viktor Stjern och Daniel Appelgren det. Efter att ha spelat en tresetare i den första kvalomgången lyckades de nu vinna i två raka set, 7-5, 6-4, mot Joaqim Florensa (117)/David Quiros (orankad).

”Mycket bra insats i andra matchen. Hade 4-0 i första set, tappade till 4-5. Riktigt starka pannben i dag”, skriver Viktor Stjern i ett sms till PadelDirekt.


Spelschema första omgången huvudturneringen

Tisdag 12.30 
Daniel Appelgren/Viktor Stjern mot 
Jordane Klein/Franck Damar 
Resultat:

Onsdag 11.00 
Maxi Sanchez/Cristian Gutierrez mot 
Daniel Windahl/Cristian Gutierrez
Resultat:

Onsdag 15.00 
Javier Perez Morillas/Simon Vasquez mot
Relis Ferreyra/Juan Manuel Arganaras 
Resultat:  


Arkiv: Vasquez/Rocafort spelar galen boll på APT i Hede 2021.

Foto: APT Padel Tour. 

Den här artikeln handlar om: