WPT Alicante
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Försvarar Alicante titeln — trots trots tio (!) missade matchbollar

ANNONS

Fyra turneringar på World Padel Tour och tre titlar för Gemma Triay och Ale Salazar. 
Paret befäste sin plats på tronen efter dagens rysarseger, 6-2, 3-6, 6-4 mot Paula Josemaria/Ari Sanchez. 

I fjol vann Gemma Triay och Ale Salazar finalen i Alicante mot Paula Josemaria och Ari Sanchez med smått osannolika 6-0, 6-1. Dagens final hade samma vinnare men blev betydligt jämnare och återigen var det världsettorna som fick jubla efter matchbollen och en gastkramande tresetare. 

Sanchez/Josemaria lyckades rädda (Salazar/Triay missade också några solklara lägen) hela tio matchbollar och gick från 0-5 till 4-5, men på den elfte, när Gemma Triay drämde på med sin forehand, tog det till sist slut och lättnaden hos Salazar/Triay var påtaglig. 

— Jag vet inte vad jag ska säga men jag kan lova att det är 20 procent lycka och 80 procents lättnad för Triay/Salazar. Det var så märkliga misstag som kom, jag är helt tagen, säger Viaplays expert Baharak Soleymani. 

Titeln var Triays tredje raka i Alicante och hennes och Salazars tredje för året — de är definitivt WPT-drottningar just nu. 

Triay: ”Tuff vecka för mig”

— Det är otrolig att spela här, en fantastisk atmosfär. Vi har haft gåshud flera gånger. Det var väldigt svårt för oss att stänga ner matchen men vi lyckades till sist i en match som hade en hög nivå, säger Ale Salazar i Viaplays sändning. 

Det framkom att Gemma Triay dragits med en skada under veckan och inte riktigt kunna göra sig själv rättvisa — trots det stod de alltså där som segrare. 

— Det har varit en tuff vecka för mig men jag har haft ett otroligt team bakom mig. Det är sport, vi kan inte vara i toppform hela tiden med så många turneringar. Jag trodde de skulle utjämna men vi kunde till slut stänga matchen, säger hon efteråt.  

Den här artikeln handlar om: