WPT Alicante
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

16-åringen till sitt livs första kvartsfinal

ANNONS

16-åriga superlöftet Claudia Jensens storform håller i sig. 
Tillsammans med sin partner Carla Mesa är hon nu klar för sin första kvartsfinal någonsin.  
I åttondelsfinalen skrällde de rejält genom att slå ut stjärnparet Aranza Osoro/Victoria Iglesias, 7-6 (12), 5-7, 6-1.

17-åriga Carmen Goenaga är den unga spelaren på damsidan som rönt flest rubriker i år. Tillsammans med Bea Caldera har de redan varit i en kvartsfinal i år. Men för priset som årets unga spelare seglar nu en konkurrent upp. Blott 16-åriga Claudia Jensen, som syntes på Euro Finans Invitational i fjol, tog sig i dag via en meriterande seger till sin första kvartsfinal i livet. Och det var inte vilket par som helst som stod på andra sida utan Aranza Osoro och Victoria Iglesias som var i hela sju semifinaler i fjol.

Matchen var jämn och gick till tre set men till sist var det Mesa/Jensen som kunde springa ifrån och vinna det sista setet med 6-1. Första set var noterbart mycket gastkramande och slutade alltså med tiebreak och 14-12-seger. 

Ställs mot världsettorna

Att en sådan här framgång var på gång var nog inte helt oväntat för många padel-kännare. Mesa/Jensen lyckades förra helgen ta sig hela vägen till final i Getafes Challenger, väl där föll de dock mot Marta Ortega/Bea Gonzalez.

Challenger är dock av lägre nivå då de åtta högst rankade spelarna inte får delta.

För Osoro/Iglesias har säsongen hittills helt gått i moll. Paret som alltså nådde hela sju semifinaler i fjol har på fyra försök bara lyckats nå en enda kvartsfinal i år. 

I morgondagens kvartsfinal ställs Jensen/Mesa mot världsettorna Ale Salazar/Gemma Triay. 


Läs mer: Claudia Jensen finns så klart med på vår talanglista — se den här.

Den här artikeln handlar om: