WPT Alicante
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

TV: Stjärnan tvingas avbryta efter otäck smäll

ANNONS

Javi Rico tvingades lämna Alicantes WPT-sextondelsfinal i stora smärtor.
Spanjoren fick sin partner Momo Gonzalez över sig efter att att de båda hunnit upp en smash samtidigt och krockat med varandra.
Svenskbekantingen Gonzalo Rubio tillsammans med Jorge Ruiz gick i stället vidare till åttondelsfinal på walk over.

— Vi hoppas att han blir bättre snart, detta var det enda sättet vi kunde vinna mot dem, säger en märkbart känslosam Gonzalo Rubio i World Padel Tours sändning efter matchen. 

Det var vid ställningen 2-2, 15-15, som just Rubio skickade i väg en hård smash via glaset. Både 17-rankade Javi Rico och 16-rankade Momo Gonzalez tittade mot bollen, sprang för att ta den, men upptäckte inte varandra och hoppade rakt in i varandra. Efter smällen landade Gonzalez på Ricos arm och skriket hördes i hela hallen.

Rico var ganska snabbt uppe på fötter men grinade illa vid bänken och fick snabbt hjälp av sjukvårdare på plats. Först satt han upp men tvingades sedan lägga sig ner samtidigt som han fick behandling. Spelarna, speciellt Momo Gonzalez var märkbart tagna av händelsen. 

— Det är en bitter seger för oss. Det är alltid tråkigt men nu var det Javi och vi är väldigt bra vänner. Det är första gången något sånt här händer och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Vi hoppas att han blir bättre snart, detta var det enda sättet vi kunde vinna mot dem, säger Gonzalo Rubio i intervjun med World Padel Tour efter matchen.

Ruiz: ”Väldigt ledsna för hans skull”

Rubio och Jorge Ruiz nådde åttondelsfinal även i Vigo senast, deras bästa prestation dittills, men då via en bra prestation på banan. 

— Först av allt tack till publiken för att ni kom. Stora kramar till min vän Javi, han är en fantastisk spelare och person på och utanför banan. Vi är väldigt ledsna för hans hans skull. Vi ville verkligen inte gå till nästa omgång på det här sättet, säger Ruiz.

Via WPT har Rico meddelat att skadan inte är allvarligare än att han kommer att kunna spela i nästa WPT, den i Bryssel. 
I åttondelsfinalen väntar nu Franco Stupazcuk och Alex Ruiz för Rubio/Ruiz.

I fjol lyckades Momo Gonzalez/Javi Rico ta sig till final i Santander efter bland annat en wo men i år har resultaten inte alls gått deras väg och de har som bäst nått en åttondelsfinal på WPT. I Premier Padel-premiären lyckades de nå kvartsfinal.

Också Miguel Yanguas/Coki Nieto är utslagna ur Alicantes WPT. Lucho Capra/Javi Ruiz blev för svåra i sextondelsfinalen och vann med 6-4, 6-4.

På damsidan har Marta Ortega/Bea Gonzalez nog imponerat mest hittills. De lyckades besegra Esther Carnicero/Lucia Martinez med 6-0, 6-0. 

Den här artikeln handlar om: