Padelutrustning

Här öppnar Nordens största padelbutik: ”Gedigen kunskap”

ANNONS

Det står nu klart att Tennisshopen, tennis- och padelbutiken som sedan 1976 bedrivit sin verksamhet i Göteborg, förvärvar e-handelsaktören Nordic Padel.

I samband med förvärvet öppnas Nordens största padel- och tennisbutik upp i Göteborg, skriver Nordic Padel i ett pressmeddelande.

I butikslokalen på 506kvm kommer verksamheten att bedrivas gemensamt och sälja såväl tennis som padelartiklar. Detta innebär också att Tennisshopen och Nordic Padels befintliga butiker kommer att upphöra.

— Även om vi redan tagit steget in i padelvärlden så kände vi ett behov av att ha en renodlad padelspecialist i den här satsningen. Vi hittade en naturlig partner i Nordic Padel där vi i ett väldigt tidigt stadie insåg att vi hade liknande tankar och visioner. Hela processen gick väldigt snabbt och de kommer in med en gedigen kunskap om padelbranschen och padelkunden, säger Björn Renquist, vd för Tennisshopen.

Butiken blir den största renodlade padel- och tennisbutiken i Norden. Men det blir ingen klassisk sportbutikskänsla, utan målsättningen är att skapa en destination för padel och tennisälskare med varm, hemtrevlig och inbjudande miljö – som dessutom inrymmer en testbana på butikens nedervåning.

— Butiken kommer egentligen att bygga vidare på det vardagsrumskoncept vi utvecklat i butiken på Vallgatan, men i ett mycket större format. Här får vi verkligen möjligheten att göra det till en destination för både padel och tennis. Sen att äntligen kunna förverkliga idén om att ge kunder möjligheten att testspela racketar direkt i butiken känns lite som grädden på moset. Dessutom ger den gemensamma lager och logistiklösningen oss grymma förutsättningar att verkligen växa och effektivisera e-handeln nu när vi börjar blicka mot de nordiska marknaderna. Så för oss var det en no-brainer när Tennisshopen hörde av sig och berättade om sina planer, säger Tobias Hedberg, delägare i Nordic Padel.

Butiken på Mölndalsvägen i Göteborg beräknas öppna första veckan i maj 2022.


 

Den här artikeln handlar om: