Foto: WPT
World Padel Tour

Girdo/Hernandez klara för Previa efter seger i kylan — ställs mot supertalangen: ”Inte alls rädd”

ANNONS

Amanda Girdo och hennes nya partner Sandra Hernandez är fortsatt obesegrade tillsammans. 
Under kvällen kom parets andra seger för dagen i Alicantes WPT, 7-5, 7-6 över Carolina Petrelli (129)/Emily Stellato (94) och de är klara för morgondagens Previa. 

ALICANTE

— Jag tycker att det känts jättebra utifrån att vi aldrig spelat tillsammans, säger Sandra Hernandez till PadelDirekt.

Det blev tufft, tajt, och ovisst  för Girdo/Hernandez i Pre Previa-finalen mot det italienska paret Carolina Petrelli/Emily Stellato men när allt skulle avgöras i tiebreak i andra set tryckte det svensk-spanska paret på gasen, levererade, och vann med 7-2. 

— Det var en väldigt svår match att spela, men vi är två spelare som verkligen kämpar och jag känner att vi kompletterar varandra bra. Vi har båda stora vinnarskallar och förstår varandra, säger Hernandez.

I morgon väntar Araceli Martinez, 21/Claudia Fernandez, 16 — två jättetalanger som båda spelade Euro Finans Invitational i fjol. Girdo har ställts mot Fernandez vid ett flertalet tillfällen i WPT-kval med både vinster och förluster som följd. Paret blir en tuff nött att knäcka — de har lyckats nå huvudturneringen vid samtliga tre WPT-turneringar i år, lägg därtill åttondelsfinal i Challengern i Getafe senast. 

— Under matchen tänkte jag ”Åh vad dåligt det går”, men nu känner jag att det ändå var två väldigt svåra spelare att möta. Det var som att de kunde göra vad som helst med bollen. Vi var nog lite fega först men hittade en bra taktik sen. Sandra hjälper mig väldigt mycket med strategi-tips, säger Amanda Girdo.

Matchen spelades i en extremt kall hall, vilket kanske inte är optimala förutsättningar för Girdo som har en aggressiv spelstil, men det gick alltså vägen ändå. 

Första matchen i Previa spelas klockan 10 i morgon. Fernandez är rankad 63 och Martinez är rankad 58. 

— Båda har spelat Euro Finans så jag har koll på dem. Jag har både vunnit och förlorat mot dem när de spelat med svenskar men jag är inte alls rädd. Vi är riktigt taggade och känner att vi kan och kommer att vinna, säger Girdo.



Video: Hör Amanda Girdo efter deras första seger i dag. 

Den här artikeln handlar om: