World Padel Tour

Daniel Windahls partner i tårar efter W.O på World Padel Tour Alicante Open

ANNONS

Det såg riktigt mörkt ut för Daniel Windahl och Martin Andornino vid underläge 0–1 i set och 1–4 i andra set.
Då avslutades matchen plötsligt i ett stort antiklimax när argentinaren Andorninos tårar rann nedför kinderna.

ALICANTE

— Han var helt förstörd, han vill inget hellre än att spela de här matcherna, säger coach Andréas Johansson till PadelDirekt.

David Gala och Enzo Jensen imponerade stort och var på väg att skrälla rejält mot Windahl/Andornino. Men i andra set valde den sistnämnde alltså att avbryta.

— En besvikelse så klart. Jag kände att jag hade stort självförtroende och var på g. Väldigt olyckligt. Det är bara att bryta och träna hårt nu för att vara redo att flyga nästa gång, säger Daniel Windahl dryga halvtimmen efter att en tårögd Andornino lämnat banan.

Det är lätt att tänka och säga med facit i hand att Martin Andornino stressade tillbaka till tävling utan att låta sin ljumskskada läka. Utan att någon av Johansson eller Windahl säger det rakt ut så hade man nog önskat mer kommunikation kring hans status innan man landade i Alicante.

— Jag såg redan när vi tränade i går (läs fredag) att det inte var samma Martin som vi såg i december. Men han sa att han var 100 procent redo för fajt, säger Andréas Johansson och förklarar:

— Martin skadade sig hemma i Argentina under vintern, ljumsken var inte helt av (muskelbristning) men bra nära. Det var riktigt illa. Nu blev det en överbelastning av den andra ljumsken, hans kropp är i obalans. Det gjorde för ont, han vågade inte röra på sig riktigt.

Man kan ju tänka sig att han stressade tillbaka för att spela med en stekhet Windahl.
— Han trivs jättebra med oss och hade ett jättebra år förra året, började få sponsorer och så där. De här killarna lever ju på att ge ut lektioner, och är man skadad så faller korthuset. 

Han lär bli borta ett tag nu igen va? Får vi se Windahl/Andornino tillsammans igen?
— Nu blir det att blicka åt något annat håll tror jag.

Spelar träningsmatcher mot världsstjärnor

Andornino har dock förhoppningar om att sammanstråla med Windahl igen.

”Jag ber om ursäkt till Daniel och teamet, jag lovar att fortsätta med min rehab för att vara tillbaka med er så snart som möjligt”, skriver han på Instagram.

Nu väntar tävlingsuppehåll i tre veckor för Daniel Windahl. Nästa WPT är en Challenger sista veckan i april, vilket tränare Andréas tycker känns segt.

— Nu vill de tävla. Vi har tränat så otroligt mycket så nu behövs matcher. Men det är som det är, säger Johansson.

Men formtoppade Windahl — som gjorde sin livs turnering på Premier Padel tidigare denna vecka — är i alla fall nöjd med sina sparringpartners närmaste dagarna.

— Jag har väldigt bra träningsdagar som ligger framför mig nu med väldigt bra motstånd, säger han.

Ska du köra med några man känner igen?
— Ja, på måndag möter vi Sanyo och Tapia i dubbla pass. Det kommer att bli bra veckor här nu.

Fyra svenskar är dock kvar i kvalet: 16.00 är PadelDirekt tillbaka på klubben Blupadel för att direktrapportera Simon Vasquez Previamatch, och i morgon är det dags för damerna att äntra scenen på Alicantes WPT.

Den här artikeln handlar om: