Svensk Padel

E-handelsbolag öppnar banor för studenter — med plastgolv: “Vi har stora visioner”

ANNONS

Studenterna på campusområdet i Växjö får nu en riktigt lyxig padel-tillvaro — mitt bland husen finns två padelbanor klara för spel. 
Men ägarna har inte valt den traditionella padelbanan utan testar ett ovanligt koncept. 
— Det här golvet fungerar bra med den typen av mobila bana vi har valt och vi ser en rad andra fördelar med det också, säger August Erickson, en av delägarna. 

E-handelsbolaget Padelson teamar upp med Einar Sports och en gammal tennisspelare vid namn August Erickson och bygger tillsammans Padelson Arena — två utebanor mitt bland studentlägenheterna på campusområdet i Växjö. 

I en intervju med PadelDirekt berättar en av delägarna om det nya konceptet och deras framtids visioner.

— Vi bygger med ett sportgolv som är populärt i andra delar av världen. Golvet är i plast och är utformat av många mindre plattor med struktur i. Varje platta har en liten rörelsemarginal vilket gör att snabba stopp och vändningar ska vara skonsammare för knän och leder, än vad ett traditionellt konstgräsunderlag är. Det här golvet fungerar bra med den typen av mobila bana vi har valt och vi ser en rad andra fördelar med det också. Spelupplevelsen, farten och studsen är väldigt likt en traditionell konstgräsbana, säger August Erickson.

Varför ville ni ge er in i branschen och bygga en padelanläggning?
—  Erbjudandet om att bygga padelbanor på campus dök upp och läget är väldigt spännande och attraktivt. Genom vår ägarstruktur i bolaget så var det ett naturligt steg att kliva in i branschen. Vi är tre delägare och alla har en anknytning till idrott. Einar Sports är ett av landets större aktörer för idrottsläger och barnaktiviteter, Padelson bedriver e-handel inom padelutrustning och jag är en gammal tennisspelare som är glad i padel.

Har ni planer på att utöka med fler anläggningar? 
— Våra visioner är stora och vi ser gärna en expansion såväl nationellt som internationellt. När vi fick möjlighet att bygga på campus såg vi det som ett bra ställe att testa en ny typ av bana. Våra banor är mobila och kräver inte lika stora markförberedelser som vad traditionella banor gör. Detta möjliggör för en snabbare expansion såväl ekonomiskt som tidsmässigt. Vi har redan en dialog med en annan kommun om att ha padelbanor ihop med en rekreationssatsning som görs i kommunen.

”Läget är det viktigaste för oss”

För att kunna utmärka sig från andra anläggningar så vill de fokusera på upplevelsen och miljön där anläggning byggs. 

— Läget är det viktigaste för oss. Padelbanor är vi knappast först med, men vi kan se till att försöka vara på så attraktiva lägen som möjligt. Ser vi till campus så handlar det mycket om att få studenterna att känna sig delaktiga i det som händer på och kring banorna, förklarar August Erickson.

Trots byggnation på campusområdet är banan öppen för alla att boka, men med tanke på läget vill ägarna förstås aktivera studenterna dagligen. 

Vi samarbetar med en rad olika föreningar på campus, bland annat campus-gymmet Olympen Träningscenter, studenternas nattklubb Sivans och även Linnekåren som är representanter för Linneuniversitetets alla studenter. Tillsammans kommer vi att kunna nå ut till väldigt många på universitetet och vi kommer att kunna göra roliga saker ihop. 

Med tanke på att det byggs på ett campusområde, kommer priserna vara lägre för studenter? 
— Vi har valt att jobba mycket med rabatter genom de olika studentföreningarna. På något sätt kommer alla studenter att ha tillgång till en viss rabattsats. I övrigt så är det efterfrågan som styr prissättningen, men vi vill eftersträva att ha bra priser.

Man kommer även att erbjuda annat än vanliga banbokningar.

— Einar Sports, en av delägarna, kommer även att nyttja banorna till att arrangera kurser och läger.

Den här artikeln handlar om: