Cristian Gutierrez och Daniel Windahl.
Foto: PadelDirekt
Premier Padel

Windahl/Gutierrez gav världsettorna en rejäl match — men slogs ut: ”Besviken”

ANNONS

Juan Lebron och Ale Galan blev som väntat för svåra i Premier Padels åttondelsfinal.
Den svensk-argentinska nykomponerade duon Windahl/Gutierrez föll i raka set — men stod för en imponerade insats.
— Dani spelade väldigt bra, säger Ale Galan till PadelDirekt.

3–6, 4–6.

Ett resultat som speglar matchen väl — även om första hade kunnat sluta annorlunda om Daniel Windahl och Cristian Gutierrez hade lyckats få med sig något av alla game som gick till fördelsläge (ingen golden point i Premier Padel).

— Jag är besviken som alltid när man torskat. Jag var väldigt nervös inför att det skulle kännas mindre bra. Sen kände jag ändå under hela matchen att det var en go känsla i kroppen. Visserligen gjorde jag en del lätta misstag, man är inte van vid detta höga tempo. Det är bättre kvalitet i nästan allt, säger Daniel Windahl till PadelDirekt.

Jag upplevde nästan hela ditt första set som felfritt.
— Det var helt okej. Men måste spela lite på gränsen hela tiden mot ett sånt här par. De gör ju liksom allt med otrolig kvalitet. Ett litet felsteg, ett slag lite högt eller lite lågt så är det kört. 

Daniel Windahl stod för en väldig massa vinnare och utnyttjade sin kraftfulla spelstil till fullo på de snabba banorna i Doha. Men kraft är något som minst sagt finns hos Ale Galan och Juan Lebron också — därför är svensken särskilt nöjd med två poänggivande slag:

— Jag fick in två kroppsträffar på Ale också, säger han och ler stort.

Det var dagens skönaste?
— Naej…skämt åsido så lämnar jag ändå banan med stort självförtroende och en bra känsla, bättre än vad jag kom hit med.

Nytt padel-liv öppnar sig för svensken

Windahl har gjort sin första turnering med Cristian Gutierrez, och den första på helt nya världstouren Premier Padel. Det blev två segrar — en mycket övertygande sådan mot 32-rankade Jesus Moya och 38-rankade Edu Alonso — innan uttåget i åttondelsfinalen mot Lebron och Galan. Skåningen har just klivit in i en ny era av padellivet där han inte behöver spela sex kvalmatcher (WPT:s Pre Previa) innan han får chansen att mäta sig med de bästa.

— Ja vi har pratat om det vi svenskar att det är så extremt mycket svårare att ta sig igenom sex svåra kvalmatcher, jämfört med att kunna stöka till det i en eller två matcher. Det tar både fysiskt och mentalt att spela många matcher på kort tid. Kan man kapa de där omgångarna så tror jag att man kan ta såna här steg mycket oftare.

Att skrälla sig vidare till en åttondel på en ny tour borde bädda för att viktiga poäng till nästa deltävling (som ännu inte är offentliggjord). Men Windahl har inte sett något poängsystem från Premier Padels sida än.

— Jag vet inte hur mycket detta ger. WPT har en ranking, FIP har en ranking och APT har en ranking… förhoppningsvis blir det ett litet skutt på rankingen så att man inte behöver kvala nästa gång heller.

Vad tar du med dig från detta första äventyr på Premier Padel?
— Detta gav mersmak. Och lärdomar om att träna ännu hårdare, jag börjar inse att det vi gör hemma i Sverige kan räcka för att ta ner ett sånt här par. Det gjorde inte det i dag, men det kan räcka i framtiden.

PadelDirekt liverapporterade — så var matchen.

 

Den här artikeln handlar om: