Emmie Ekdahl och Carolina Navarro Björk.
Foto: Bildbyrån
Svensk Padel

We Are Padel lanserar "She Plays" — med målsättningen att få fler tjejer aktiva inom sporten

ANNONS

We Are Padel (WAP) lanserar She Plays, en satsning för alla tjejer som vill upptäcka och utveckla padel tillsammans. 
She Plays är för alla, oavsett bakgrund, kunskap och ambitionsnivå. 
— Det är något som ligger mig varmt om hjärtat, att få fler tjejer aktiva inom padeln, säger elitspelare Emmie Ekdahl som kommer att driva projektet.

Genom att anordna olika aktiviteter, såväl fysiska som digitala, vill WAP göra sporten mer öppen och tillgänglig för alla. Målsättningen är att få fler tjejer att testa och upptäcka sporten för första gången, men också utveckla de som redan spelar. Aktiviteterna kommer att bestå av allt från föreläsningar, träningar till turneringar. 
Emmie Ekdahl, en av Sveriges bästa padelspelare, kommer att vara ansvarig för att driva projektet nationellt. 

— Vår uppfattning är att många tjejer upplever det svårt att hitta med- och motspelare. Med She Plays vill vi skapa ett community där tjejer över hela landet möts och lär känna varandra, både genom fysiska event och en digital plattform. säger Fanny Schulstad, marknadschef för WAP.

De första She Plays eventen startar i april med fysiska träffar i Örebro, Stockholm och Uppsala. Därefter väntar träffar i Umeå, Örnsköldsvik och Sundsvall i maj. 

— Vi ser också att många tjejer efterfrågar träningsmöjligheter men ofta uppleves detsom ett stort steg att anmäla sig till en träningsgrupp. Vi vill sänka barriärerna och kunna erbjuda träningsmöjligheter där alla ska känna att det kan utvecklas, oavsett nivå. Därför känns det helt rätt att ha Emmie Ekdahl, med hennes kunskap och genuina intresse att få fler kvinnor hitta och utveckla sporten, som ansvarig för satsningen, säger Fanny Schulstad, marknadschef för WAP.

 

Den här artikeln handlar om: