Foto: World Padel Tour
World Padel Tour

Paquito Navarro och Martin Di Nenno till final i Vigo Open — trots skada

ANNONS

Paquito Navarro och Martin Di Nenno var kungar på World Padel Tour under hösten 2021.
Nu är duon klar för sin första final för året efter semifinalvändning mot Alex Ruiz/Franco Stupaczuk i Vigo Open.

— En skadad Martin Di Nenno klarar av att ta ett viktigt sista game, säger Viaplays kommentator Emil Jungåker efter att argentinaren drabbats av stora smärtor i låret.

4–6, 6–1, 6–4 skrivs slutresultatet till när Paquito Navarro och Martin Di Nenno visar att de kommer att slåss om positionen som världens bästa par i år också.

— Det blir en svårtacklad förlust för Ruiz och Stupa. Det såg riktigt mörkt ut för dem men så plötsligt blev Di Nenno skadeskjuten. De borde ha lagt över hela spelet på honom men kunde inte hantera det, borde säger jag för att vinna matchen, säger expertkommentator Anna Åkerberg.

I stället försökte Alex Ruiz och Franco Stupaczuk nöta ner Paquito, vilket superstjärnan löste på ett galant sätt.

— Mirakulöst nog lyckades han (Paquito) få ihop det och stänga matchen. Märklig förlust för Ruiz och Stupa, summerar Åkerberg.

Den skadade Di Nenno skapar dessvärre orosmoln inför söndagens final där Ale Galan/Juan Lebron eller Sanyo Gutierrez/Agustin Tapia väntar.

— Jag känner lite så här, har vi blivit rånade på en final i morgon? Hoppas verkligen att Di Nenno klarar av att läka sitt skadade lår tills i morgon, säger Jungåker.

Tidigare på lördagen blev det seger i raka set för Ari Sanchez och Paula Josemaria i semifinalen mot Virginia Riera och Patty Llaguno. De är därmed klara för sin tredje WPT-final på tre försök i år — återstår att se om första titeln 2022 kommer i Vigo i morgon.

Eftermiddagens semifinaler

16.00
Gemma Triay/Ale Salazar mot
Mapi Alayeto/Majo Alayeto

Direkt efter
Ale Galan/Juan Lebron mot
Sanyo Gutierrez/Agustin Tapia


Den här artikeln handlar om: