Publik under SPT 1 i PDL Jönköping.
Foto: Viktor Andersson
Svensk Padel

PDL efter PadelDirekts avslöjande: ”Det finns en spännande logik”

ANNONS

Förra veckan avslöjade PadelDirekt att PDL inom kort blir uppköpta av Padel United.
Nu kommenterar PDL:s vd uppgifterna om miljardaffären och beskriver det som ”spännande logik”.

Det slog ner som en bomb i padel-Sverige i torsdags när vi kunde berätta att jätteaktören PDL Group kommer att köpas upp av en annan gigant bland padelanläggnings-bolagen, Padel United.

Näringslivs-sajten Breakit rapporterar nu liknande uppgifter, och publicerar en kommentar från PDL:s vd Hanna Graflund Sleyman.

“Det pågår en dialog om ett samgående mellan PDL och Padel United, det finns en spännande logik i ett sådant eventuellt samgående. Det är många saker som ska falla på plats innan vi kan ge slutgiltigt besked om detta blir av eller inte”, säger PDL:s vd Hanna Graflund Sleyman till Breakit. 

Även Padel Uniteds medgrundare Markus Hellqvist använde ordet ”spännande” när han kommenterade PadelDirekts uppgifter förra veckan. Ingen av parterna dementerar alltså det som säkra källor till oss har berättat: att Padel United förvärvar PDL och därmed utmanar Ledap om att bli världens mäktigaste padelkoncern. Läs mer här.

Enligt Breakit så är det investeringsbolaget Coeli som är drivande i uppköpet, ett bolag som köpte aktier i slutet av Padel United förra året.Fakta: Padel United

Padel United grundades av bröderna Markus och Rikard Hellqvist år 2018 och har under kort tid etablerat flertalet hallar och banor runt om i Sverige. Verksamheten är nu en av Sveriges största och finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Landskrona, Ängelholm, Falkenberg och Helsingborg.

Under 2021 förvärvades följande aktörer upp: Padelverket, Padel Crew, Padel Center, Ultimate Padel, Padel Royale, Court1, Go Padel UK (Storbritannien), PadelLab (Tyskland), Padel House (Finland) samt Padel Park (Finland)
 

Den här artikeln handlar om: