Foto: Viktor Andersson.
Swedish Padel Tour

Windahl/Vasquez efter förlusten: ”Får be publiken om ursäkt”

ANNONS

Daniel Windahl och Simon Vasquez har förlorat sin första match tillsammans sedan återkomsten på svensk mark. De gjorde det mot den helspanska duon Jose Gaspar/Cayetano Rocafort.

JÖNKÖPING

Efter 4-6, 2-6 mot Gaspar/Rocafort stod de ändå med huvudena höga efter matchen.

— Jag är väldigt besviken. Samtidigt som de spelade väldigt bra, framförallt Gaspar, så kommer vi inte riktigt upp i nivå. Vi får jobba med mycket misstag och motvind men det hör ju också ihop med att de spelar bra, säger Daniel Windahl.

Simon Vasquez: 

— De spelade solitt och gav oss inga gratispoäng. Vi kom fel in i matchen. Vi hade helt enkelt en dålig dag. När Danne var lite ner i första set så spelade jag lite mindre dåligt och tvärtom i andra set. Vi fick inte till det tillsammans, säger han. 

Duon fick en mardrömsstart på matchen och tappade de fyra första gamen innan de lyckades ta sitt första. 

— Vi får jobba på mycket boll och får gå på lite för tidiga avgöranden och det sätter oss lite i klistret. Hade man spelat om matchen hade man börjat mycket mer solitt och i ett lägre tempo och börjat med mer volym, säger Windahl.

Inte där mentalt

Vasquez igen: 

— Jag tror mest det handlade om att vi hade en dålig dag på jobbet och det är inte sista gången vi kommer att ha det. Vi kämpade hela vägen och stod på tårna trots 2-5-underläge i andra set. Vi försökte men det ville inte gå vår väg.

Man kan ju också lära av förluster. Vad tar ni med er? 
— Vi tar med oss hela matchen. Vi jobbar och sliter oavsett hur det känns. Vi försöker röra på oss, vi försöker komma in i deras huvud och allting. Vi har alla slagen men det gäller att vara där fysiskt och mentalt nästa gång, säger Windahl. 

De båda var annars nöjda med arrangemanget på den första SPT:n som spelades på Axelent Arena i Jönköping. 

— Allting var bra. En välorganiserad tävling, bra förutsättningar och mycket publik. Vi kände verkligen att vi hade publiken på vår sida men vi får be om ursäkt för att vi inte kom upp i nivå, avslutar Vasquez. 



TV: Enormt försvarsspel av Gaspar/Rocafort men Vasquez avgör. 

Den här artikeln handlar om: