SPT Jönköping
Swedish Padel Tour

Tredje raka finalen för Vasquez/Windahl — slog ut doldisarna: "Bästa motståndet i Sverige"

ANNONS

 

Vasquez/Windahl är ostoppbara på svensk mark — Jönköping blir parets tredje raka final och ger de möjlighet till en tredje raka titel. 
I semifinalen var det slut innan timmen passerat när paret komfortabelt besegrade Victor Bassois Del Cid och Emil Janson med siffrorna 6-1, 6-3. 

JÖNKÖPING

Daniel Windahl/Simon Vasquez startade sitt samarbete på SPT-finalen tidigare i år, där gick paret hela vägen. Tidigare i mars återupprepade paret sin prestation på Toyota Open i Helsingborg. Nu är de klara för sin tredje raka final. 

— Vi fick en bra start i matchen, vi kunde spela vårt spel och pressa fram misstag från motståndet, säger Simon Vasquez.

Partner Daniel Windahl flikar in med några ord om semifinal moståndet. 

— Efter denna matchen känner man att dem kan göra kaos med många av paren på SPT. När de får spela sitt spel är de farliga, när de använder Emils längd och räckvidd och kreativiteten från Victor så kan de störa många, säger Daniel Windahl. 

Trots en förlust i semifinalen så är det en nöjd Emil Janson efter matchen som tagit sig till sin första semifinal i SPT:s A-klass. 

— Jag är jättenöjd, nu vet man vad som är möjligt och det är bara att fortsätta jobba för det, säger Emil Janson efter uttåget i semifinalen.

”Min fantastiska partner ska ha en stor eloge återigen”

— Bakom succén är det de taktiska som ligger till grund för de fina resultaten, det är där jag känner att jag utvecklats i år. Sen är det min fantastiska partner som ska ha stor eloge återigen. Vi gör enbart vår tredje tävling tillsammans, men partnerskapet fungerar bra, berättar Janson. 

När de kliv in i en semifinal mot Sveriges formstarkaste par blev uppgiften för tuff. 

— Det är de absolut tuffaste motståndet man kan möta i Sverige. Det är ett annat tempo än vad man är van vid, de bjuder inte på något. 

Nu väntar final en final mot Cayetano Rocafort/Jose Gaspar. 

— Vi är väldigt glada att få vara i finalen, vi har motivationen och det kommer bli en bra match. Vi ska försöka njuta på banan och spela vårt spel, säger Cayetano Rocafort i Padel Television-sändingen efter semifinalen mot Calle Knutsson/Ricky Martinez.


Video: Se en av matchens bollar i spelaren nedan.


Den här artikeln handlar om: