Foto: Viktor Andersson.
Swedish Padel Tour

TV: Girdo/Åkerberg vinner årets första SPT efter kross — första set på 18 minuter: "Perfekta matchen"

ANNONS

Amanda Girdo/Anna Åkerberg svarade upp mot förväntningarna — kanske till och med överträffade dem. 
En komfortabel resa fram till finalen och sedan en final där man mosade Gitte Haxen och Åsa Eriksson Krüeger med 6-0, 6-2.

JÖNKÖPING

Amanda Girdo och Anna Åkerberg var favoriter till titeln när de under lördagen klev in i årets första SPT i Jönköping.

Trots den tyngden på axlarna så visade Sverigeettorna att det är i den positionen vi kommer fortsätta se dem — de krossade motståndet i finalen. Första set var klart redan efter 18 minuter.

— Jag är nästan helt skakad av hur bra vi spelade, det är sällan man gör en match där båda spelarna presterar — den perfekta matchen. I andra set anade vi vad som skulle hända och då blev vi lite skakiga, men vi är så nöjda, det var så kul att spela idag, säger Anna Åkerberg i Padel Television-sändningen efter finalen.

Girdo: ”Helt perfekt”

I andra set hittade Gitte Haxen och Åsa Eriksson Krüeger en lucka in i matchen men den täpptes snabbt igen av sverigeettorna som tog det andra setet med 6-2. 

— Siffrorna talar, vi spelade båda helt fantastiskt. Jag har ett självförtroende som är så stort, och Anna gör så att jag kan avgöra bollen, ja vi spelar helt perfekt, säger Amanda Girdo i Padel Television-sändningen efter finalen.

— Jag har saknat att vara hemma i Sverige och spela med Anna så det är helt fantastiskt att få vara här i Jönköping, forsätter sverigeettan som flyttade till Spanien i januari. 


Video: Se Amanda Girdos stoppboll som går ut från plan i spelaren ovan. 

Foto: Padel-Television.


Den här artikeln handlar om: