Swedish Padel Tour

Eriksson Krüeger enkelt till final tillsammans med danska partnern

ANNONS

Åsa Eriksson Krüeger tar sig till final med sin danska partner Gitte Haxen som nu gör sin första final på SPT. 
Detta efter att ha slagit ut Cornelia Lister och hennes argentinska partner, Maria Picio med 6-2, 6-3. 

JÖNKÖPING
 
Åsa Eriksson Krüeger är i sin första final sedan premiären i Örebro i fjol. Samarbetet med danska Gitte Haxen funkar onekligen väl för de båda som redan tagit sin första titel för säsongen. Tidigare i mars var paret i Danmark och tävlade, då slutade det i vinst i den danska motsvarigheten. Nu får de ytterligare en chans till en titel, men denna gången på den svenska scenen. 

— Det är lite annan nivå där (i Danmark), men en titel är en titel, säger Åsa Eriksson Krüeger efter semifinal-vinsten i Jönköping 

Hon fortsätter med att hylla sin partner som hon känner sig bekväm bredvid. 

— Hon är en väldigt bra partner, hon är väldigt stöttande, speciellt i motgångar. Sen är hon väldigt lugn, vilket jag kan behöva som är lite hetsigare. 

— Vägen till finalen grundar sig i det taktiska.- Vi spelare taktiskt väldigt bra och håller oss till vårt spel, vi är inte de som slår hårdast men taktiken har tagit oss hela vägen. Det ska bli kul att kliva in i finalen, nu gäller det att ladda om

Nu väntar Amanda Girdo/Anna Åkerberg i finalen. 

— Vi har aldrig mött Åsa och Gitte tillsammans, så det ska bli en jättespännande final, säger Amanda Girdo i Padel Television-sändingen efter matchen mot Soleymani/Carzola. 


TV: Se fina bollen från igår.
 




 

 

Den här artikeln handlar om: