SPT 1 Jönköping
Foto: Filip Jönsson
Swedish Padel Tour

Succé för doldisen: klar för semifinal i sin a-klass-debut: “Otroligt lycklig”

ANNONS

Spanjoren Victor Bassois Del Cid och Emil Janson, rankad 54, gör i helgen sin a-klass-debut på Swedish Padel Tour. Nu är duon klar för semifinal. 
I kvartsfinalen slog det okända paret ut Anton Andersson/Johan Brunström med 6-4, 6-4.

JÖNKÖPING 

Ett helt makalöst resultat för doldis-paret som alltså aldrig tidigare tävlat i den högsta klassen på Swedish Padel Tour. Tidigare på lördagen slog paret ut Christoffer Persson/John Larsson i en tvåsetare. Victor Bassois Del Cid och Emil Janson har alltså inte bara tagit sig semifinal i sin allra första SPT, utan hittills inte tappat ett enda set på vägen. 

En mållös Emil Janson försöker sätta ord på sina känslor efter att ha slagit ut Andersson/Brunström och nu är klara för semifinal. 

— Svårt, väldigt svårt, men jag är otroligt lycklig. Det är många timmar som ligger bakom resultaten och äntligen får man betalt för arbetet, säger en märkbart rörd och nästan mållös Emil Janson efter matchen. 

Janson fortsätter med att hylla sin spanska partner Victor Bassois Del Cid efter vinsten. 

— Det är Victor som ska ha all eloge för det här, det är han som ligger bakom resultaten, han gör allt grovjobbet. Jag behöver bara stå och göra det jag är bra på. 

Nu väntar tuffast möjliga utmaning för dem i semifinal — de ställs mot inga mindre än Simon Vasquez/Daniel Windahl. 

Den här artikeln handlar om: