Under lördagen kommer Peter Boman, Fredrik Forsmark, Christoffer Segerstedt, Adam Wikström, Monika Nilsson och Mats Danson.
Foto: Privat.
Svensk Padel

De spelar 12-timmarsmatch till förmån för Ukraina: ”Förra gången sa jag, aldrig igen”

ANNONS

Tillsammans med fem andra personer ska PDL Center i Skellefteå-hallchefen Mats Danson spela en tolvtimmars-match. 
En tolvtimmars-match till förmån för Ukraina.

— Jag kommer från välgörenhet och så fort man kan hitta något så försöker jag göra det, det är viktigt för mig, säger Mats Danson, initiativtagare till matchen.

Ingen har undgått att höra om det som just nu pågår i Ukraina. Ett fullskaligt krig efter att landets invaderats av Ryssland. Runtom i Sverige pågår det insamlingar och välgörenhets-initiativ till förmån för Ukraina, ett av de är lokaliserat till Norrland och Skellefteå där en av årets viktigaste padel-matcher spelas i dag. Som en del i ett välgörenhetsarrangemang kommer det i dag pågå en tolv timmar lång match i PDL Center i Skellefteå.

— Vi är tre stycken spelare i varje lag och kommer spela en match som ska pågå i tolv timmar, mellan 8 och 20, så lite vila blir det, berättar Mats Danson som också är hallchefen på PDL Center i Skellefteå.

Under dagen kommer det att pågå en insamling i hallen. En digital insamling pågår redan, det kommer även att finnas flera kringarrangemang. såsom speedshoting, dessutom kommer företaget Smarteys att donera glasögon till ett värde av 24 000 kronor som kommer att auktioneras ut, berättar Danson.

— Sen är tanken att insamlingen ska fortsätta efter det. Vi kommer under veckan också att ha något vi kallar ”Challenge For Charity”, där tanken är att spelare ska utmana varandra och förloraren måste sedan swisha till insamlingen.

Danson har tidigare jobbat med välgörenhet och vad passade bättre än att kombinera det med rollen som hallchef. 

— Jag kommer från välgörenhet och så fort man kan hitta något så försöker jag göra det, det är viktigt för mig. Många som spelar i hallen har också kommit fram till mig och fråga om vi inte ska göra något. Det här kriget i Ukraina känns lite närmare än andra krig, lite läskigare.

Tolvtimmars-match: Det låter rätt jobbigt.

— Ja, det är väl vad vissa här är vana vi haha. Men för oss som inte spelar så mycket kommer det blir jobbigt. Vi får se hur det går, det kommer kännas i ljumskar och fotled, för att inte tala om under foten, säger Danson och fortsätter:

— Jag har gjort det en gång tidigare. På sandbanonor då, nu är det på en mondo-matta. Efter förra gången sa vi alla att det gör vi aldrig om, men nu står tre av oss här igen.

Hur känns det inför?
— De känns roligt. Jag brinner för välgörenhet så det är bara all in som gäller.

Hur kommer matchen spelas?
— Det blir en rullande match helt enkelt. Så det kan sluta 32-18 liksom, men det blir inget duttande.

Kommer det sändas?
— Vi har inte någon avancerad lösning men en lite egensnickrad variant med en GoPro-kamera kopplad till en dator. Vi ska försöka få till en sändning via vår Youtube-kanal. 

Spelarna som deltar är Peter Boman, Fredrik Forsmark, Christoffer Segerstedt, Adam Wikström, Monika Nilsson, och just Mats Danson.


Stöd insamlingen här. 


Den här artikeln handlar om: