World Padel Tour

TV: Se den häpnadsväckande bollen i tiebreak: “Vad är det som händer?”

ANNONS

Det var ett rejält tryck på läktaren när herrarna klev in i semifinalerna på WPT Reus Open och världsettorna Juan Lebron/Ale Galan tog sig an Juan Tello/Federico Chingotto. 
Otroliga scener från Reus när världsettorna vinner med 7-6, 4-6, 6-1 och är klara för final. 

Se ett av klippen i spelaren ovan 

Tello, Tello, Tello — skanderades på läktaren och som Tello gav svar på tal när han tillsammans med partner Chingotto gav världsettorna en rejäl match i en batalj som varade i upp mot tre timmar. 

Det var en trevande start med mycket slarviga slag och tveksamma beslut — men efter det nionde gamet var matchbilden inte bara så som vi trott på förhand, utan något ännu mer extraordinärt. 

Chingotto/Tello som hade två setbollar på sig att gå vinnande ur första set — två setbollar som inte togs tillvara på och världsettorna kunde sedan avgöra det i ett makalöst tiebreak — se klippet i spelaren ovan.  

I andra set? Ja, då har Chingotto/Tello ytterligare sju setbollar och på den sjunde lyckas paret tillslut slå en vinnande boll — i tredje set är det återigen världsettorna som är det starkaste paret — men vilken match. Det går inte summera den med något annat en världsklass. Det publiken fick bevittna på centercourten i Reus var något av de mest fascinerande som visats upp på en padelbana. 

— Stor eloge till alla spelarna på banan idag, det är en av de bästa matcher jag sett, säger Viktor Andersson — kommentator för Viaplay i helgen och till vardags reporter på PadelDirekt. 


Video: Makalös boll i andra set 


 

Den här artikeln handlar om: