Padelgäng på Padel Kuwait City.
Foto: Sarah Dashti
Internationell padel

Svenskar bakom padelboom i Kuwait (!): ”Blev viralt”

ANNONS

Här kommer glädjande nyheter för alla som älskar padel: nyligen arrangerades en damturnering i Kuwait — den första någonsin i landet där padeln fortfarande är i sin linda.

Sverige har ett finger med i spelet även i Kuwaitisk padel — det var nämligen en svensk app som möjliggjorde turneringen, enligt arrangören.

— På bara en vecka så bidrog appen Padel Mates till att skapa en underbar padelmiljö som inte funnits här tidigare. Padeln kom till Kuwait förra året men det är först nu som vi fått i gång turneringar, säger Bnaid AlGhar, ägare av padelcentret Padel Kuwait City.

Precis som i Sverige så har padeln fått ett genombrott i Kuwait under coronapandemin. Det lilla landet som ligger intill Persiska Viken och gränsar till Saudiarabien och Irak kan bli en viktig pusselbit för att synliggöra och sprida sporten i Mellanöstern.

— Det är en sport som inte domineras av styrka, och att det är så enkelt att komma i gång har gjort den väldigt populär bland kvinnor i Kuwait. Vi vill verkligen skicka ett tack till Padel Mates som möjliggjorde en turnering för enbart kvinnor i Kuwait City, säger deltagaren Sarah Dashti.

Padel Mates: ”Det blev viralt”

Padel Mates medgrundare Daniel Dawood blev enormt överraskad när han såg hur appen på några dagar laddades ner av tusentals personer i Mellanöstern.

— Det var jätteoväntat, vi visste inte ens att det finns hallar där. Efter några dagar så var det en som mejlade och tackade oss, så efter det tog vi ett möte där jag förklarade hur Americanos och Mexicanos går till, och mycket annat, säger Daniel Dawood till PadelDirekt.

Han är förstås glad över det plötsliga genombrottet i Kuwait men har fortfarande svårt att förstå hur det verkligen gick till.

Vi hade 3000 nedladdningar på två dagar… det blev viralt. Det är verkligen jättekul att sporten växer i Mellanöstern, det har inte varit ett fokusområde men efter några veckor hade vi lagt till mer än 40 hallar i Kuwait i Padel Mates. Vi kommer framöver att fokusera mer på mellanöstern då de flesta spelarna använder Padel Mates dagligen och vi har en väldigt god relation med klubbarna. Vi är bara glada att vi kan bidra till att padeln växer ute i världen.
 

Den här artikeln handlar om: