Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Yanguas/Nietos blytunga revansch — besegrar Miami-mästarna

ANNONS

Fernando Belasteguin och Arturo Coello vann WPT-premiären i Miami. 
I Reus räckte de dock inte längre än till åttondelsfinal. 
Miguel Yanguas/Coki Nieto blev för svåra och vann med siffrorna 7-6, 2-6, 6-1.

Det svänger fort i padel. För mindre än två veckor sedan stod Fernando Belasteguin/Arturo Coello där med pokalen i handen efter segern i premiären av World Padel Tour 2022 i Miami. 

I Reus, strax söder om Barcelona, räckte det inte längre än till åttondelsfinal för Bela/Coello. 

Paren möttes redan i Miamis sextondelsfinal i en match som till skillnad från den här visades på WPT:s egen kanal. Den matchen var jämn och med lite mer marginaler kunde Yanguas/Nieto ha vunnit redan då — nu fick de i stället göra det i dag. 

Nyckeln till segern får nog antas ha varit det första setet där Yanguas/Nieo lyckades vinna via tiebreak 7-4. För även om Coello/Bela lyckades komma tillbaka i andra set och ta matchen till ett tredje avgörande kunde det unga paret Yanguas/Nieto förmodligen vara taktiaska mot slutet av andra set och lägga hela sitt krut på det sista. För i avgörande set var de omutbara, tog sig snabbt upp till 5-0 i game, släppte ett, och lyckades vinna det sista gamet via en Golden Point, 6-1. 

I morgon väntar ännu ett tufft motstånd — då ställs paret mot Paquito Navarro/Martin Di Nenno som enkelt besegrade Javi Garrido/Lucas Campagnolo i åttondelsfinalen. 

Den här artikeln handlar om: