Agustin Tapia.
Foto: WPT
Internationell padel

Tapia om varför han inte får spela nya världstouren: ”Sponsorns beslut”

ANNONS

Agustin Tapia bekräftar Padel Altos uppgifter om att hans sponsor Nox sätter stopp för hans medverkan i premiären av FIP:s nya världstour — och berättar att Nox kan avgöra hur hela hans säsong kommer att se ut.

— Ja, det var sponsorns beslut. De har ett kontrakt med World Padel Tour, säger Agustin Tapia till Padel Alto.

Argentinaren som är sexa på världsrankingen — men som enligt många anses vara den allra bästa när han når sin högstanivå — var anmäld till FIP Doha 28 mars–2 april med sin World Padel Tour-partner Sanyo Gutierrez innan han tvingades dra sig ur.

Det är bara Tapia och den näst bästa Nox-spelaren på herrsidan, Miguel Lamperti, som saknas bland världens tjugo högst rankade spelare.

— Nox har gett sina spelare rådet att inte bryta mot klausulerna som de har undertecknat i sina kontrakt med WPT, sade Nox Padels vd Jesús Ballvé till Padel Alto tidigare i veckan.

Om Tapia och de andra Nox-spelarna får spela efterföljande deltävlingar på Internationella Padelförbundets nya världstour är högst oklart.

— Just nu är det enda vi vet att jag inte kommer att åka till den första. För resten av turneringarna så har inget bekräftats, men det är Nox som tar besluten framöver, säger Agustin Tapia till Padel Alto.

På onsdagen uttalade sig för första gången en av världens bästa damspelare kring varför det inte blir någon damklass på FIP Doha i månadsskiftet mars-april.

— Det stämmer att det finns intresse från både spelarna och organisationen (för den nya touren). Det är en attraktiv tour och Internationella Padelförbundet står bakom den, vilket är viktigt, säger Gemma Triay i podden Padel Club.

Hon tror att det kommer att bli damer på den världstouren framöver, men hennes partner Alejandra Salazar berättar att damernas spelarfack förhandlat villkoren i lång tid nu.

— Vi har pratat om olika förslag i månader nu. Vi är försiktiga och tittar på allt i detalj, vi är enade och mötena är konstruktiva, säger Salazar i den spanska podden.

Den här artikeln handlar om: