WPT Reus
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Girdo/Brito föll — trots 6–0-seger: ”Kanske borde ha en coach”

ANNONS

För andra turneringen i rad slutar det med en vinst och sedan en förlust för Amanda Girdo/Nela Brito. 
För andra turneringen i rad slås de ut av Ana Fernandez/Arantxa Soriano. 
Därmed är samtliga svenskar utslagna ur WPT Reus Open.

REUS

De något märkliga slutsiffrorna skrivs till 6–7, 6–0, 2–6.

— En konstig match, svajig. Vi spelar inte dåligt men det var mycket mentalt. Jag hade kanske inte samma självförtroende som i går, det var några bandejor där jag fegar och så går dem i nät… så blir jag ännu fegare, säger Amanda Girdo till PadelDirekts utsände.

Ja, det svängde hejvilt i Global Sports Padel i Reus på tisdagsförmiddagen. Amanda Girdo och Nela Brito öppnade matchen urstarkt och gick fram till 3–0 — tre game där man förlorade totalt en poäng. Men Ana Fernandez/Arantxa Soriano (rankade kring 50-strecket) kom tillbaka direkt till 3–3 och sedan följdes man åt till till tiebreak.

— Vi släppte vår plan lite då och då av någon anledning. Jag skulle trycka mer än jag gjorde men kände inte samma känsla i racket och då blir jag fegare. Det sätter sig huvudet när man ska spela så men missar några gånger, säger Girdo.

Andra set vann man alltså med 6–0 och det såg förstås riktigt bra ut inför avgörande tredje. Men det ska tilläggas att det var fem golden points — siffrorna är smickrande för Brito/Girdo men alltså lite missvisande.

— Det satt mycket mentalt i dag, och vi var kanske inte vårt bästa jag. Fernandez (backhand-spelare) har fin kick mot galler så hon gjorde det svårt för mig några gånger.

Girdo: Vi borde kanske ha coach

I tredje set så fortsatte de gyllene poängen vid 40–40 att dugga tätt, men i början av setet så var det nu Fernandez och Sorianos tur att vinna dem.

— De väger väldigt tungt. Det var tyvärr mer att vi missade än att de spelade bra. Det kändes som att vi bara släppte det vi gjorde så bra i andra. När vi låg under 1–4 så var det en konstig känsla, inte riktigt krigarkänsla liksom. ”Fan, 1–4, nu är det kört”, så kändes det från Nelas håll.

Extra frustrerande att åka ut mot samma par?
— Ja jag känner att vi kan ta dem i två raka, det är det som är det störiga. Vi ska vinna mot dem, så känns det men vi får inte ihop det genom hela matcherna.

Amanda Girdo och Nela Brito har aldrig haft en tränare, men det kommer förmodligen att bli ändring på det framöver.

— Vi kanske borde ha en coach på sidan som kan hjälpa oss. Marcela Ferrari är här i hallen men… Nela brukar sköta allt runtom eftersom hon känner allt och alla, jag vet inte om hon vill ha sin coach eller om jag ska fråga Marcela. Vi missade att anmäla en till detta kval men till nästa kommer ni nog att ha en coach. Jag tror att det hjälper sjukt mycket, de ser saker som man inte själv ser och kan ge tips.


Annons:

Den här artikeln handlar om: