Fem Frågor
Foto: Bildbyrån.
Fem frågor

Ex-landslagsmannen: ”En av mina första matcher var med Prins Carl Philip”

ANNONS

I PadelDirekts artikelserie ”Fem Frågor” intervjuas padelspelande kändisar i kortformat. 
I dag bjuder vi på ett snack med den tidigare fotbollsspelaren Matias Concha med meriter från spel i både svenska landslaget och Bundesliga. 


Vem: Matias Concha
Gör: Jobbar som fastighetsmäklare på den spanska solkusten
Ålder: 41
Bor: Marbella


1) Varför började du spela padel?

— Jag började spela väldigt tidigt. Första gången var nog 2010 i Båstad där de hade en av de första banorna. Jag minns att en av mina första matcher var med Prins Carl Philip, så det är faktiskt rätt roligt. Jag hade inga bra skor och ett låneracket, men jag blev fast direkt eftersom bollkänslan och speluppfattningen hela tiden sattes på sin spets. Sedan dess har jag spelat och gillar det så mycket att jag ville bygga en egen bana på tomten när jag bodde i Sverige. Jag fick bygglov och allt, men gjorde aldrig det då jag insåg att den där banan kommer jag bara kunna spela på tre veckor om året på grund av vädret.  


2) Om du får välja, vem spelar du helst med och varför?

— Svårt att säga, men jag måste spela med någon riktigt bra backhandspelare eftersom jag själv är en forehandspelare. Senast spelade jag med Erton Fejzullahu (tidigare Dif-stjärnan) och hittills har ingen vunnit över oss, så det får bli han.


3) Vilken är den största skillnaden på padel i Spanien och Sverige?

— Spanien är ju padelns vagga och den stora skillnaden är att här spelar man utomhus och i Sverige inomhus. En annan skillnad är att alla spanjorer du möter är extremt padelintelligenta eftersom de spelat i så många år. Du kan möta gamla gubbar som inte tar ett steg fel och inte missar en boll trots att de knappt kan röra sig, och det är för att de har spelat sedan de var små. Så befolkningen här som är padelintresserade är generellt extremt duktiga i och med att de startat så tidigt.


4) Vad tror du om sportens framtid i Sverige?

— Padel är en inomhussport och klimatet i Sverige tillåter ju inte så många utomhussporter, så egentligen är det en perfekt sport för svenskar att utöva. Sedan är ju Sverige en gammal tennisnation, så det är extremt många gamla tennisspelare som sadlat om till padel. Det intressanta med padel är att det är en sport som alla kan spela, så den är väldigt inkluderande och jag tror absolut inte det bara är en fluga även om den kanske redan har nått sin stora peak.


5) Hur kan sporten bli ännu mer tv-vänlig, tror du?

— Jag tycker det är en härlig tv-sport och nu börjar padelspelarna exponeras väldigt mycket. Så jag tycker att kanalerna borde våga satsa mer på sporten. Spelas det en stor turnering en lördag klockan 15.00 bör till exempel TV4 sända den, det kommer garanterat ge en större spridning.

Läs också: Fem frågor med Kristoffer Peterson. 

Matias Concha under en träning med Malmö FF 2014. Foto: Bildbyrån. 

Text: Filip Wollin


Annons 

Den här artikeln handlar om: