WPT Reus
Amanda Girdo och Nela Brito.
Foto: Martin Nilsson
World Padel Tour

Girdo/Brito vidare i WPT-kvalet: ”I dag släppte jag lös”

ANNONS

Amanda Girdo och Nela Brito är vidare till Previa i WPT Reus Open.
Kvällens kvalmatch var över på blott 40 minuter.
— Det kändes väldigt bra, jag vågade spela ut, säger Girdo till PadelDirekt.

REUS

6–3, 6–0 skrev slutresultatet till i mötet med Marina Pinacho (rankad 79) och Andrea Ustero (225).

— Jag kom tillbaka lite till så som jag spelade förra året. Jag spelade ut och spelade väldigt hårt. Vi sa det innan att antingen spelar jag väldigt mjukt i hörnet eller stenhårt för det studsar väldigt snabbt här, säger Amanda Girdo.

PadelDirekt är på plats och direktrapporterar från WPT-kvalet, och kan bara instämma i att skåningens hårda, tunga volleyspel gav riktigt god utdelning i kväll.

— I dag släppte jag lös, jag tycker att vi båda spelade riktigt bra. När jag smällde på så lönade det sig ganska mycket, konstaterar hon.

På andra sidan stod 14-åriga superlöftet Andrea Ustero och försökte hinna med när Amanda Girdo bombade på. Det gick väl… sådär. Men det var snarare den 31-åriga partnern Marina Pinacho som stod för alldeles för många oprovocerade misstag för att det skulle bli någon spänning.

— Det var som vanligt lite nervöst inför första matchen, men Amanda spelade verkligen jättebra i dag. Väldigt fokuserad, bra smashar, bra bandejas mot galler. Allt var bra, berömmer Nela Brito.

Nu väntar paret som slog ut Girdo/Brito i Pre Previa-finalen i Madrid för tre veckor sedan, Ana Fernandez/Arantxa Soriano.

— Vi vinner i morgon, det blir revansch. Vi kommer att spela ännu bättre, lovar Brito och skrattar.

Previa drar i gång 09.30 på tisdagsmorgonen och följs live här på padeldirekt.se. Hennes svenska partner har gameplanen klar för sig.

— Vi ska fortsätta vara modiga och våga vinna, inte vara rädda att förlora. Jag ska fortsätta med mina overheads som jag älskar att slå. Gör vi det så kommer det räcka tror jag, säger Amanda Girdo.

 

Den här artikeln handlar om: