Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Godo Diaz om varför han inte byter till APT — och Vasquez utveckling: ”Blir hans år”

ANNONS

Han föddes i Buenos Aires 1980 och har blivit känd för att ha padelvärldens bästa handleder.
Men Godo Diaz faller längre och längre ner på WPT-rankingen för varje år som går, så frågan är hur han motiverar sig för att fortsätta gneta i Pre Previa-djungeln.

— Först och främst handlar det om mina sponsorer. Men även att jag får spela med partners som är 20 år yngre än mig, jag gillar verkligen det. Och jag älskar fortfarande att tävla, säger Gonzalo ”Godo” Diaz Sangiorno.

PadelDirekt träffade den 41-årige legendaren under kvalet till Miami Open, ett kval som avgjordes i Madrid. I Pre Previa slogs Godo Diaz/Javier Bravo ut av Simon Vasquez och Johan Bergeron.

— Stort grattis till Simon och Johan. De spelar väldigt snabbt, väldigt bra, berömmer Diaz.

Du har spelat med och mot Vasquez när du besökt Sverige. Hur ser du på hans utveckling?
— Det är dags för Simon nu, jag tror att det här blir hans år. Jag tror att det är tredje året han är på World Padel Tour, det är en bra kille som utvecklats mycket.

Argentinaren är på ett mycket bra humör när undertecknad ber om en kort intervju trots att han just slagits ut av två lägre rankade spelare. Godo Diaz har som bäst varit rankad som nummer 13 i världen (på WPT) (i par med en ung Lucho Capra) och spelat världstouren i över 15 år. En fråga som många ställer sig är varför han inte väljer att lämna World Padel Tour för att APT Padel Tour.

För mycket resor på APT Padel Tour

Att vara en kvalspelare på WPT genererar inte många ören — för de flesta Pre Previa-spelarna är dessa tävlingshelger snarare en stor utgift — och på APT skulle en lirare av Godos kaliber kunna tjäna en hacka så här i slutet av karriären.

— Jag har kontrakt med WPT, men jag tycker även att det blir för mycket resor på APT. Jag jobbar på två olika klubbar i Estepona. Nu för tiden spelar jag bara WPT när det är i Europa, förklarar Diaz.

WPT-kvalen är dessutom något av en fysisk mardröm och passar en livsnjutare som Godo riktigt illa.

— Problemet med att spela Pre Previa är att det är för många matcher. En match om dagen är perfekt för mig, två är alldeles för mycket, säger 41-åringen och skrattar.

Hur många år till planerar du att fortsätta på elitnivå?
— Det kan bli några år till. Men jag kanske också bestämmer mig för att sluta i morgon, jag lovar ingenting, ingen vet, säger han och skrattar igen.

Men du kommer tillbaka och showar i Sverige igen innan du slutar va?
— Ja, vad heter stället… Fibakil? Fitching?

(Lång tystnad) Jaha, Fiskebäckskil!
— Ja! Jag kommer dit igen i sommar.

Där har vi åtminstone ett löfte om att den gode Godo kommer till västkusten och spelar publiksuccén Fiskebäckskils Invitational i sommar. 

I helgen får vi återigen se honom försöka kvala in till WPT då touren gör årets andra stopp, denna gång i spanska där PadelDirekt kommer vara för att direktrapportera matcherna med svenskintresse.

På bilden: Godo Diaz. Foto: World Padel Tour. 

Den här artikeln handlar om: