Anna Åkerberg / Baharak Soleymani.
Foto: Bildbyrån
World Padel Tour

Svenska stjärnorna missade WPT-deadlinen: ”Det blir inget Reus”

ANNONS

Sex svenskar kommer att kvala till WPT Reus Open i helgen.
Viktor Stjern debuterar i par med Daniel Appelgren — men två av Sveriges bästa damspelare misslyckades med wildcard-ansökan.

På torsdagsförmiddagen blev listan över deltagande spelare officiell. World Padel Tour Reus Open avgörs 5–13 mars i den lilla staden som ligger en och en halv timme timme söder om Barcelona.

Totalt sex svenskar i fem olika par ställer upp. Både Baharak Soleymani och Anna Åkerberg missade dock deadlinen för att ansöka om wildcard.

”Det blir inget Reus för vi missade wc-anmälan med 6h”, skriver ”Barre” till PadelDirekt.

Svenskarna

  • Viktor Stjern/Daniel Appelgren (wild card)
  • Daniel Windahl/Ramiro Pereyra (Argentina)
  • Simon Vasquez/Johan Bergeron (Frankrike)
  • Calle Knutsson/Manuel Prado (Spanien)
  • Amanda Girdo/Nela Brito (Argentina)

Åkerberg hoppades att poäng skulle räcka

Girdos SPT-partner Anna Åkerberg hoppades på att få göra debut på World Padel Tour i helgen, men finns inte med i anmälningslistorna (som du hittar här). Så här svarade hon tidigare i veckan när PadelDirekt frågade om hon ansökt om wild card.

”Nej, vi avvaktar och ser ifall vi kommer in med våra poäng”, skrev Åkerberg i ett sms.

I sociala medier har vi kunnat följa de svenska herrspelarnas förberedelser. Samtliga herrar i listan ovan har tränat tillsammans i Barcelona under veckan för att skapa optimala förutsättningar att lyckas vinna kvalmatcher i Reus i helgen.

WPT-kvalet är det andra för året. Det första i Madrid i mitten av februari blev en stor svensksuccé då både Daniel Windahl och Simon Vasquez skrev svensk padelhistoria tillsammans med respektive partner.

Lottningen — det vill säga vilken omgång spelarna går in i, vilka man möter och vilken tid — blir klar under torsdagskvällen.


Annons: 

Den här artikeln handlar om: