Foto: Matchi
Svensk Padel

Matchi köper upp padel-app: ”Skapar den ultimata turneringsplattformen”

ANNONS

Matchi accelererar sin tillväxt genom att förvärva Padelboard för att förbättra sin turneringsplattform för spelare och anläggningar.
Det meddelar de i ett pressmeddelande.

Matchi, en av världens snabbast växande racketsport-plattformar, har förvärvat Padelboard, en av de ledande turneringsplattformarna för padel. Förvärvet är ett bevis, menar de, på Matchis position som det självklara valet för padelanläggningar som vill skapa kontakt med spelare och bilda ett community för padelentusiaster över hela världen.

Vi strävar alltid efter att förbättra racketsport-upplevelsen genom hela värdekedjan. Padelboards mycket uppskattade turneringsverktyg kommer att vara ett bra komplement till Matchis produktportfölj. Genom att sammanföra vår breda uppsättning tjänster som Backhandsmash, Padelgo och nu Padelboard, kommer Matchi att kunna skapa den ultimata turneringsplattformen för spelare och anläggningar, säger Daniel Ekman, vd på Matchi.

Matchi grundades 2012 och  har snabbt etablerat sig som en internationell storspelare för anläggningar och spelare. Matchi erbjuder omfattande och uppskattade tjänster till mer än 1 400 anläggningar, över 1 miljon spelare, och samarbetar med några av de största padelkedjorna i världen. Efter att nyligen ha förvärvat streamingplattformen Padelgo, stärker Matchi nu ytterligare sin position som en nyckelpartner för det globala padelcommunityt genom att förvärva Padelboard — och därmed förbättra sin turneringsplattform och utöka sin produktportfölj.

Padelboard grundades 2020 och erbjuder ett turneringsverktyg för padel som syftar till att engagera, utmana och göra det möjligt för padelentusiaster att mötas och tävla. Appen används av mer än 35 000 padelspelare i Europa och välkomnar tusentals nya användare varje vecka.

”Den perfekta partnern”

I takt med att padelmarknaden utvecklas blir också behovet större för anläggningar att engagera och behålla sin spelarbas. Ett sätt att göra det är genom turneringar. Under 2021, enligt Matchis egna data, har snabba turneringar ökat med 20 gånger. En trend som också märks på Padelboard-plattformen där antalet skapade turneringar har fördubblats under de senaste 6 månaderna.

För att följa utvecklingen har Padelboard nyligen släppt Padelboard Arena – en tjänst som gör det möjligt för anläggningar att hantera sina egna turneringar, och som redan används av mer än 70 anläggningar i Europa, en siffra som förväntas växa snabbt. 

— Vi har alltid känt att Matchi är den perfekta partnern för oss att gå ihop med. Vi delar samma vision, nämligen den att arbeta tillsammans med anläggningar för att skapa värde. Utöver detta kommer Matchis breda kunskap, expertis och erfarenhet om branschen att vara ovärderlig på vår resa framåt — att göra sporten mer turneringsbaserad tillsammans med spelare och anläggningar, det ultimata padelcommunityt, säger Robin Lundgren, medgrundare och styrelseordförande på Padelboard.

Den här artikeln handlar om: