World Padel Tour Miami
World Padel Tour

TV: Experten: ”Det här är turneringens bästa boll”

ANNONS

Lucas Campagnolo och Javi Garrido tog sig i går förbi ännu ett på förhand enormt hinder när de slog ut Agustin Tapia/Sanyo Gutierrez med 6-2, 7- i Miamis WPT-semifinal i natt.
Den välspelade matchen bjöd på en fantastiskt boll.

— Jag tycker att det här är turneringens bästa boll, säger Viaplays expert Baharak Soleymani i sändning.

Se bollen i spelaren ovan.

Om några timmar ska Javi Garrido och Lucas Campagnolo spela sitt livs match — finalen på årets första WPT Miami Open. På andra sidan nätet står legendaren Fernando Belasteguin med oändligt antal titlar på WPT och hans lärjunge — supertalangen Arturo Coello.

Få om någon hade inför turneringen tippat 20-rankade Javi Garrido och 39-rankade Lucas Campagnolo till final. De har slagit ut superpar efter superpar som att de aldrig gjort något annat tidigare. Nattens möte med en annan legendar, Sanyo Gutierrez, och hans lärjunge Agustin Tapia gick de segrande ur via två raka set. Och som ni kan se exempel på i ovan nämna boll spelade de på en nivå långt över vad de lyckats visa upp innan.

— Jag sitter lite mållös här faktiskt. Det var en otroligt fin boll, fyller kommentatorn Dom Engström i.

Nåväl, Javi Garrido var i semifinal en gång i fjol och har länge ansetts vara en stor talang. Men vi ska också komma ihåg att han spelade FIP Gold (en underturnering till WPT) i Stockholm tillsammans med Simon Vasquez — en turnering där de åkte ut i kvartsfinal. Både han och Vasquez är helt klart redan nu på en långt högre nivå än då.

Historia skrivs i kväll

Ännu galnare är den upptäcktsresa brassen Lucas Campagnolo är ute på. Campagnola var inte ens i en kvartsfinal på WPT i fjol och var en av de spelare Euro Finans kunde plocka in när spelare som just Arturo Coello och Javi Leal blev för bra. I den här turneringen inledde de alltså med att slå ut världsettorna Ale Galan/Juan Lebron, av bara farten fortsatte de med 2-0-setsseger mot Pablo Lima och Maxi Sanchez. Och inte ens mot Sanyo Gutierrez/Agustin Tapia behövde de alltså mer än två set för att vinna.

Matchen spelas i kväll, direkt efter dam-finalen som börjar klockan 19. Undertecknad uppmanar er alla att se den. Vilket par som än vinner kommer det att skrivas historia. Varken Garrido/Campagnolo eller Arturo Coello har tidigare vunnit en WPT-titel — de har inte ens varit i en final. 

Annons

Den här artikeln handlar om: