Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

TV: 19-årige underbarnets första WPT-titel — historisk: ”Håret på armarna reser sig”

ANNONS

Fernando Belasteguin har gjort det igen. 
Den 42-årige legendaren vinner Miami Open tillsammans med sin 19-årige partner Arturo Coello.
De är mästare efter seger med 6-3, 7-6 över överraskningsparet Javi Garrido/Lucas Campagnolo i finalen av årets första WPT-tävling.

— Jag vill komma tillbaka till Spanien och fira med hela min familj, säger Arturo Coello i WPT:s sändning. 

Mycket händer i världen, mycket har hänt i Miami under årets första World Padel Tour-tävling, det är nytt år, ny säsong men en sak är konstant — att Fernando Belasteguin vinner titlar på världens bästa padeltour. För ”Bela” var det långt, långt ifrån första titeln — det var det däremot för hans 19-årige partner — underbarnet Arturo Coello som gick ner på knä efter segern. Coello är den yngsta spelaren någonsin som vinner en WPT. 

— Jag blir rörd, håret på armarna reser sig och jag får tårar. Det är vackert, titta, säger Viaplays expert Baharak Soleymani i sändning. 

När Lucas Campagnolos namn ropades upp inför matchen gick han in med en skylt med budskapet ”Stop war please”. 

”Det är att visa respekt för sporten”

När brassen sedan klev in i buren lyckades han dessutom hålla tankarna på spelet och levererade storstilad padel. I egen serve och ställningen 4-4 och 0-4 smashade brassen in tre raka poäng och räddade kvar paret i matchen. Detta var turneringen där både han och Javi Garrido på riktigt visade upp sig på världsnivå. 

— Garrido/Campagnolo. Vilken tävling de gör. Det är klart att de är så besvikna nu men om ett par dagar kommer de vara riktigt stolta. I dag var Bela/Coello för bra. Det jag tyckte mig se skillnaden i dag var att Garrido inte fick utdelning på samma sätt eftersom Coello var på hugget, säger Soleymani. 

Titeln var ”Belas” 227:e. 

— Jag kommer att förstå vad jag har gjort när jag inte spelar längre. Nu är det tid för vila och för att tänka på vad som komma skall. Om jag börjar tänka på det som varit är jag snart borta från padel. Om jag vill spela med de här personerna måste jag förbättra mig. Det är att visa respekt för sporten, min familj och mitt yrke, säger en rörd Bela. 

Läs PadelDirekts reportage med Arturo Coello från 2021.

Arkiv: Coello briljerar på Euro Finans Invitational

Den här artikeln handlar om: