World Padel Tour

Till sin första final på WPT: “Lovat mig själv att inte gråta”

ANNONS

Det bjöds på pang-pang-padel i kvällens första semifinal på herrsidan, första set var klart redan efter 32 minuter. 
Vinnande ur det setet var Arturo Coello och Fernando Belasteguin som krossar motståndet nere i Miami. 

Om man inte var på tårna efter damernas första semifinal så kan man ha missat matchen mellan Coello/Belasteguin och Chingotto/Tello, matchen var nämligen slut efter bara strax över en timmes spel. 

Dob Engström och Baharak Soleymani som kommenterade matchen på Viaplay, var i extas under matchen och kunde inte tro sina ögon på hur bra Coello/Belasteguin spelade i semifinalen. 

— De ser helt ostoppbara ut just nu, säger Dob Engström, när paret stormar fram i andra setet. 

— Det är spel mot ett mål, följer Baharak Soleymani upp med efter kollegans uttalande. 

Den unge 20-åringen Coello går till sin första WPT-final efter att ha slagit ut Chingotto/Tello med siffrorna 6-3, 6-4 på rekordtid. En underhållande match som avslutades med vackra scener när Coello fick skrika ut sin lycka efter att ha tryckt ner en volley som Tello inte lyckades returnera.  

Stjärnornas ord efter matchen 

— Jag är otroligt glad och är väldigt emotionell just nu, men jag har lovat mig själv att inte gråta. Jag vill tacka min familj för att alltid ha stått vid min sida, denna finalplasten är för dem. Imorgon ska vi göra allt för att ta hem titeln, säger Coello i WPT:s intervju efter matchen. 

— Jag är så lycklig att ha kunnat hjälpa Arturo nå sin första final och vi ska göra allt för att ta hem titeln imorgon. Detta är bara den första av många finaler som Coello kommer att spela i, säger Belasteguin. 


Annons:

Den här artikeln handlar om: