World Padel Tour Miami
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

Supertalangen stekhet i irriterat tungviktsmöte — Bela: ”Fantastisk”

ANNONS

Inte ens fyllda 20 Arturo Coello var matchens klart lysande stjärna i det på förhand mest intressanta mötet av WPT Miamis första omgång. 
Coello slog som vanligt en mängd vinnare på det snabba underlaget men än mer imponerande var hans defensiv. 
Resultatet skrevs till 7-5, 6-3.

— Det är fantastiskt att spela med en så bra spelare, säger Fernando Belasteguin i WPT:s sändning.

Onsdagskvällen bjöd på en riktig WPT-höjdare från Miami där det nybildade unga paret Coki Nieto/Miguel Yanguas möte med Fernando Belasteguin och Arturo Coello motsvarade de höga förväntningarna och var spelmässigt mycket bättre än den 1/16-final som det faktiskt var.

För efter ett ganska knackigt 2021 är det faktiskt där Fernando Belasteguin hamnat nu när rankingen inte låter honom gå direkt in i den andra omgången. Från vår expert Andreas Ehrnvall har det kommit rapporter om en formstark Bela och taktiskt och fysiskt levererade han. Men 42-åringen bjöd också på en hel del enkla volleymisstag. I stället var det hans 23 år yngre partner som bombade hem segern. 

Det inför säsongen intressanta paret Yanguas/Nieto spelade på en hög nivå och hade taktiken klar — pressa den ofta lågt stående Bela till misstag och undvika Coellos mördande smash. När bollar slogs mot Coello var det ofta i offenisva, bra lägen för Yanguas/Nieto.

Taktiken fungerade nästan — Nieto/Yanguas hade flera bra Golden Point-lägen att bryta Bela/Coellos serve men sviktade i avgörande lägen. Trots det hade de faktiskt setboll i första set. 

Matchen var mycket underhållande och kunde likaväl ha varit en semifinal. Tendensen i andra set var också att det unga paret skulle ta matchen till tre set. Efter tålmodigt spel lyckades de bryta fram till 3-2 och såg segervissa ut.

Irritation mot högljudd publik 

Då hände något. Kanske mentalt, kanske tog hettan i Miami ut sin rätt, kanske var det orutin. Yanguas/Nieto blev hursomhelst tillbaka-breakade, förlorade nästa game blankt, blev breakade igen och hade till sist förlorat fyra raka games. Det var som att tålamodet tog slut och de gav upp. 19-årige Yanguas tappade humöret och vädjade flera gånger till den amerikanska publiken som hade svårt att hålla tyst. Även Bela stannade ett par gånger upp för att få publiken att vara tyst. Det var inte speciellt mycket folk på plats men de som var där var uppenbart högljudda och domaren fick flera gånger säga ifrån. 

— Det var fem år sedan vi var här, det är fantastiskt. Det var en tuff match. Det är ett par som får dig att springa och spela. Vi hade stundtals lite tur, säger Fernando Belasteguin.

Att Arturo Coello får tillskrivas rollen som matchhjälte får framförallt tillskrivas hans försvarsspel. På snabba banor vet alla att han har en fruktad offensiv men trots att hans höga utgångsposition gjorde att han oftast försvarade på volley eller uppstuds gick det allt som oftast rätt. Också WPT:s kommentatorer var imponerade över Coellos insats. 

— Det var min första gång här, jag tycker det är fantastiskt. Fortsatt lycka till Miguel och Coki, det är två bra vänner till mig. Det var en väldigt tuff match och vi är väldigt glada att vi vann, säger Coello efter matchen. 


Läs PadelDirekts intervju med Arturo Coello från i somras. 


Annons

Den här artikeln handlar om: