Foto: Privat.
Nya padelbanor

Här är platsen för ny exklusiv anläggning: ”Något helt annat än ett plåtskjul i ett industriområde”

ANNONS

Padel har vuxit snabbt de senaste åren.
Så också i Halmstad med många banor och duktiga spelare. 
Nu satsar ett gäng företagare på en hall som ska byggas längs med Tylösandsvägen i Halmstad.

Det framgår av ett pressmeddelande från en av grundarna Christian Albinsson. Åtta företagare som nu har gjort gemensam sak och investerat i en exklusiv padelanläggning som ska erbjuda mycket mer än bara padel, exempelvis gym, golfsimulatorer och konferens. Målet är även att bygga en restaurang i byggnaden som planeras stå färdig i september 2023. Anläggningen ska rymma sex banor inomhus, varav en singelbana, plus en bana utomhus.

— Vi vill tillsammans med fastighetsägaren Stadsnyckeln bygga något som inte finns i Halmstad i dag och som vi alla har saknat. Målet är att det ska bli en social samlingspunkt året om, berättar en av initiativtagarna Johan Götesson, till vardags företagare och hängiven padelspelare.

I dagsläget består grupperingen av nämnde Götesson, fastighetsföretagaren Mats Dörring, reklambyråentreprenörerna Christian Albinsson och Adam Lundberg, Jarl Petersson som tidigare drev restaurang Pio & Company, samt Anders Stenbeck.

— Detta blir en kul satsning med ett härligt gäng. Vi lovar att det blir något helt annat än ett plåtskjul i ett industriområde, konstaterar Christian Albinsson som redan är delägare i en padelsatsning i Stockholm, NK Padel & Social på NK-husets tak.

— Vi har lärt oss en hel del från etablerandet av NK-satsningen, bland annat att det är viktigt att kunna erbjuda riktigt bra faciliteter för möten och konferenser, men även att banorna måste vara av toppklass och därför har vi tagit in Every Padel denna gång, fortsätter han.

Målet: Estetiskt tilltalande

Fastigheten ägs av fastighetsutvecklaren Stadsnyckeln. Tanken är att det ska bli en väldigt påkostad anläggning och ett nytt landmärke i Halmstad. Verksamheten har ännu inget namn, men det kommer att spikas i närtid.  

— Ambitionen är att uppföra en välutformad idrottshall med god arkitektur och kanske ännu viktigare, en tilltalande mötesplats. Vi har hittat helt rätt hyresgäst att driva verksamheten i den andan, säger Erik Hamrin, VD, Stadsnyckeln. 

Mats Dörring: 

— Eftersom huset kommer att synas för alla som åker till Tylösand känner vi ett ansvar för att den ska vara estetiskt tilltalande och där har vi samma ambition som fastighetsägaren, konstaterar Mats Dörring

— Vi har länge letat efter en sådan här möjlighet och vi är många som kommer att lägga timmar för att skapa en bra upplevelse och en välkomnande plats att umgås på. Vi har bred erfarenhet i gänget för att lösa den uppgiften — allt från gamla krögare till reklammakare, forsätter han. 

Foto: Privat. 

Den här artikeln handlar om: