Foto: Bildbyrån.
Svensk Padel

Girdo lämnar Euro Finans — som tar in stjärnskottet

ANNONS

Amanda Girdo kommer inte att fortsätta som ambassadör för Euro Finans. Det meddelar de själva i ett pressmeddelde. 
”Vi vill passa på att tacka Amanda för att bra samarbete under de senaste två åren”, skriver Euro Finans.

Euro Finans är en maktfaktor inom padel. De representerar flera av de stora spelarna i världen såsom Paquito Navarro, Martin Di Nenno, Miguel Yanguas och Delfi Brea. Dessutom arrangerar de sin egen tour — Euro Finans Invitational.

I Sverige har Daniel Windahl och Amanda Girdo varit ansiktena utåt för företaget. Men Girdos roll i det är nu ett minne blott.

I stället blir Ida Jarlskog — det svenska stjärnskottet — som visade storform när hon tillsammans med Carmen Villalba tog hem Studio Padels senaste turnering i Göteborg det nya ansiktet utåt. På bara en säsong har Ida gått från nummer 166 på rankingen till en 9-plats nu.

Ida, 23, kommer från tennisen och varit bäst rankad som etta i Sverige i sin åldersgrupp. Sedan i våras har Ida flyttat hem till Lund där hon nu sadlar om och satsar på padel för att slå sig in i Sverigeeliten.

”Jag känner mig hedrad”

”Att få representera Euro Finans i min padelsatsning betyder mycket för mig, jag känner mig hedrad. Företaget är ett av de största inom padeln och gör väldigt mycket för sporten. Att de tror på mig gör mig extra motiverad att fortsätta sträva mot att bli en bättre spelare och person, både på och utanför banan”, säger Ida Jarlskog och fortsätter: 

”Att jag skulle vara i detta läge i min karriär och att jag i dag haft en så bra utveckling det senaste halvåret, hade jag inte förväntat mig så snabbt. Nu är det fullt fokus på träning och att öka antalet timmar på padelbanan. Att få stöd av Euro Finans, med många otroliga människor, ger mig helt nya möjligheter till att utveckla mitt spel och få en helhetskvalité i min satsning. Jag ska jobba hårt för att bli bättre och jag ser på framtiden med stor glädje och hoppfullhet”. 

Kommer fortsätta spela Euro Finans 

Patirk Bengtsson, Euro Finans:

”Ida är ett otroligt spännande namn för framtida svensk padel. Hon har en väldigt seriös inställning till sin sport, hon är otroligt ambitiös samt har viljan och förmågan att kunna nå långt. Med sin bakgrund tror vi väldigt starkt på att Ida kommer att nå en topp tre position i Sverige inom kort. 

Han fortsätter: 

”Samtidigt vill vi passa på att tacka Amanda för att bra samarbete under de senaste två åren. Amanda har varit en fantastisk ambassadör för Euro Finans och vi önskar henne fortsatt framgång. Vi hoppas på att få se henne på banan mot Ida så småningom.” säger Patrik Bengtsson, sponsorchef på Euro Finans.

Amanda Girdo om det avslutade samarbetet: 

”Avtalet löpte ut och vi kom inte överens om en förlängning. Vi har fortfarande en bra relation och jag spelar fortfarande touren, men kommer inte vara en del av EF teamet framöver”, skriver hon i ett sms till PadelDirekt. 


ARKIV: Se Girdos läckra stoppvolley under SPT Skurup.

Foto: Padel-Television. 

Den här artikeln handlar om: