Foto: PadelDirekt.
Svensk Padel

Svenska tränarna först att läras upp av Fernando Belasteguin och Miguel Sciorilli

ANNONS

Fernando Belasteguin tillsammans med stjärntränaren Miguel Sciorilli har tagit fram Bela Padel Concept — en träningsfilosofi skapad av de två herrarna som lärs ut till tränare. 
Via ett unikt samarbete är fyra svenska tränarna nu färdigutbildade.

Först ut att ta del av guiden i Sverige är tränarna på Every Padel, tack vare samarbetet “Every Padel x Bela Padel Concept”. I en intervju med PadelDirekt berättar Aron Heimer, 61-rankad i Sverige, och till vardags tränare på Every Padel om “Bela Padel Concept”.

— Fernando “Bela” Belasteguin och Miguel Scirorilli har skapat en guide som är baserad på all den lärdom och erfarenhet som Bela/ Scirorilli fått med sig under en livstid inom padeln. Denna guide är deras sätt att kunna lära ut deras padelfilosofi till alla deras tränare på Bela Padel Center i Alicante, vilket vi på Every Padel får ta del av, berättar Aron Heimer i intervjun med PadelDirekt. 

Fyra tränare färdigutbildade 

Aron Heimer, Johan Fors, Nils Ygeby och Gunnar Eriksson är de fyra Every Padel-tränarna som var nere i Alicante hos Bela och Sciorilli och gick de två sista stegen av utbildningen. Det första stegen togs hemma i Sverige som för Heimers del tog fart redan för tre år sedan när han först var i kontakt med Miguel Sciorilli. 

— Miguel gav mig tips och lärde mig padel redan för tre år sedan när jag tränade juniorer på Uppsala Padelcenter, som det hette då. Efter det fortsatte det och blev mer seriöst för ett år sedan när vi hade de första två stegen på utbildningen i Sverige. Då var han här och hjälpte många tränare. 

Varför det sedan blev just de fyra tränarna som fick åka till Alicante grundar sig i att Miguel såg potential i dem, samt att han har en lång relation med dem, berättar Heimer. 

Tanken är att ni ska lära ut “Bela Padel Concept” till andra tränare i Sverige? 
— Ja exakt. Miguel ville gör oss till hans andra hand i Sverige, där vi kan lära ut det vi har lärt oss till våra egna tränare på Every Padel. Nästan alla våra tränare har fått träffa Miguel någon gång och fått ta del av hans filosofi men det är vi fyra som ska lära ut den sista delen av utbildningen. Sen får man se vad som händer i framtiden, om det blir att vi lär ut andra tränare också men först kommer det bara vara tränare på Every Padel. 

Heimers padeldjup har blivit större 

Vad tar du med dig? 
— Jag skulle säga att jag fått en större padelkunskap och kan sätta bevis på det jag lärt mig och det jag lär ut är från någon som har 20-30 års erfarenhet i branschen. Det vi inte har i Sverige, på samma sätt som i Spanien, är bakgrunden inom padeln. Vi gör det vi tror känns bäst eller fått höra från någon annan. Vi har alldeles för många tränare i Sverige som säger att de gått en utbildning och är certifierade tränare: `men vem mer än de själva säger det?´, frågar sig Heimer. 

Utöver att de utvecklats som tränare ser Heimer detta som en möjlighet att utveckla sin egen padel som spelare. Han kommer att slåss i Sverige för att klättra i rankingen och är väldigt glad att han fått den här möjligheten, berättar han.  

Bortsett från Belas egna tränare i Alicante är tränarna på Every Padel alltså först ut att få ta del av Bela Padel Concept. 

Den här artikeln handlar om: