Foto: Padel Zenter/Bildbyrån - montage.
Internationell padel

Zlatan del i padelns utveckling i Italien — banorna har femdubblats

ANNONS

Padeln sprider sig som en löpeld i Norden och italienarna är inte sämre.
Sedan 2020 har antalet padelbanor i landet femdubblats.  
Någon som bidrar till utvecklingen i landet är världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic. 

Från en pandemi till en annan, i Italien var det många sporter som var tvungna att stänga ner sina verksamheter under coronapandemins spridning i världen. Det blev förbjudet att utöva vissa sporter i landet. Men en sport som frodades i pandemin var padeln, något många italienarna skulle upptäcka de närmast kommande åren, och padelpandemin skulle ta fart. 

— Ingen sport i Italien har någonsin haft så stor framgång på så kort tid, sa Salvatore Palumbo, en siciliansk före detta U-18 tennismästare och nu padelinstruktör till The Guardian. 

— Under pandemin hade Italien en av de striktaste samhälls-nedstängningarna i världen och att åka iväg för att träna eller utöva sport var en av få anledningar till att italienarna fick lämna sina hem, berättar Salvatore Palumbo. 

Han fortsätter

— När restriktionerna sen lyftes var fler och fler italienare nyfikna på den nya sporten som spred sig i landet, som förmodligen nog kommer bli landets näst största sport efter fotbollen. 

Det fortsätts bygga anläggningar 

Enligt uppgifter från Padel National Observatory, har antalet padelbanor femdubblats i italien och är snart uppe i 5 000.  I ett meddelande på instagram annonserade även Padel Zenter, där Zlatan Ibrahimovic är delägare, i början av februari att de hade börjat bygget i Milano som ska stå klart under våren 2022.

“Nu kör vi. Padel Zenter Milano”, skriver man på instagram och lägger upp en bild på en grävmaskin som tar sina första grävskop i marken, där anläggningen ska stå. 

Framtiden får avgöra om Palumbos spådom om padeln på en andraplats av sporter i landet, är sann, men sporten växer så det knakar nere i Italien. 


Annons

Den här artikeln handlar om: