WPT Miami Open
Wayne Boich, tredje från vänster med keps, har gett sig själv ett wild card till sin egen turnering i Miami.
Foto: World Padel Tour.
World Padel Tour

47-årig amerikan gav sig själv wildcard till Miamis WPT: ”Förödmjukar och förvränger”

ANNONS

Vem är Wayne Boich, undrade nog många när namnet dök upp bland de padelspelare som ska tävla i WPT-premiären i Miami 22-27 februari. 
Det visar sig att Boich — en glad amatör som inte spelat en tävlingsmatch sedan 2017 — själv är med och organiserar turneringen. 

Herrspelarnas spelarfacket, Padel Players Association (PPA), riktar nu stark kritik mot beslutet.

”Själva essensen av ett wild card är att främja padeln världen över och låta unga talanger marknadsföra sig och mäta sig med de bästa spelarna i världen. Inte att det ska ges till personer som tränar padel på amatörnivå och på så sätt tar platsen från någon seriös spelare”‚ skriver organisationen.

Samtidigt som Boich står uppskriven tillsammans med den 58-rankade Mario Del Castillo är han också en av organisatörerna till hela turneringen i Miami.

”Vi förstår så klart att detta förödmjukar och förvränger de grundläggande principerna som är till för att reglera och vara närvarande i alla aktiviteter som vill kalla sig själv för en sport. Principer såsom jämlikhet, likvärdig behandling, personlig utveckling, belöningar baserade på resultat och flera andra principer som vi i dag ser i andra sporter men som inte alltid är närvarande i vår”, fortsätter brevet.

Boich föddes 1975 i Ohio, USA och är en amerikansk affärsman. Han och Del Castillo möter Javi Leal och Miguel Semmler i den första rundan. När WPT senast var i Miami, 2017, fick Wayne Boich också ett wildcard. Han spelade då tillsammans med Guillermo Alcorta. 

PadelDirekt söker World Padel Tour. 


Annons:

Den här artikeln handlar om: