World Padel Tour
Foto: Bildbyrån — montage.
World Padel Tour
PadelDirekts reporter tippar helgens kval: ”Är stora hoppet”
ANNONS

Nu sitter jag äntligen här, på tåget från Madrid till Valencia.
I morgon drar tävlingssäsongen 2022 i gång med sex svenskar på Miamis WPT-kval.

Du som hängt med i bloggen under vintern har läst om PadelDirekt-redaktionens flytt till Spanien.

För två månader sedan var vi på plats i Madrid för att bevaka Mastersfinalen och nu är det återigen dags att leverera rapportering från World Padel Tour.

Det är dock ofantligt stor skillnad på kliva in på en stor arena i den spanska huvudstaden för att se de 16 bästa paren i världen och att ta metron ut från stadskärnan till Euroindoor för att spana in ”djungeln”, WPT-kvalet.

Men jag har ett större sug nu än i december, och det tror jag faktiskt att många av er som läser detta känner igen sig i. Samtidigt som jag är extremt nyfiken på vad de sex tillresta svenskarna kan prestera så är man förstås spänd på hur det ska gå att rapportera från en Pre Previa. Vi har blivit lovade att få åka dit och rapportera hur vi vill förutom att spela in video. Hoppas bara att det finns en stol att sitta på i några timmar — vi minns ju det kaosartade EM-arrangemanget i Marbella i somras…

Hur kommer det att gå då? I går kväll publicerade vi en guide för alla svenskarnas motstånd och matchtider — så här långt tror jag att var och en tar sig:

Slår ut två två orankade i första rundan och kniper även omgång 2. Ryker sedan i tredje matchen.

Pereyra är ett oprövat kort, en nödlösning för Windahl. Därför tror jag alla bollar hamnar i hans hörn och därför blir det respass i första rundan.

Äntligen comeback för Knutsson — och vilken lirare han parar ihop med! Ett ruskigt spelsuget par som vinner två Pre Previa-matcher innan det blir torsk.

Nej, tyvärr räcker intes ”Barre” spel i den så efterlängtade Pre Previa-comebacken till mot en 63-rankad Alicia Blanco. Svensken kommer att matas med bollar och behöver denna tävling för att hitta WPT-nivån innan segrarna börjar komma.

Detsamma gäller för Lundgren som möter en alldeles för högt rankad lirare för att man ska våga tro på seger. Denna WPT-debut på spansk mark blir en värdefull läropeng inför vårens kval. Respass direkt alltså.

Det stora svenska hoppet att nå Previa. Står över första omgången och behöver ”bara” seger för att nå söndagens Previa. Jag tror att man tar en Previa-seger och ryker sen.

Den här artikeln handlar om: