Roberta Vinci gör WPT-debut i helgen.
Foto: Bildbyrån.
World Padel Tour

Före detta världsetta i tennis gör WPT-debut — möter svenskbekanting

ANNONS

I kvalet till Miamis World Padel Tour-tävling som spelas i Madrid den här helgen gör en före detta världsetta debut. 
Italienskan Roberta Vinci som nådde den högsta toppen i dubbel i tennis är anmäld till kvalet tillsammans med landsmaninnan Giulia Sussarello.

Många duktiga padelspelare i världstoppen kommer från tennisen. Framförallt Marta Marrero är signifikativ för bytet mellan sporterna. Marrero tog sig till exempel till kvartsfinal i Franska Öppna och har två titlar i dubbel på WPT. I Sverige har nästan alla toppspelare bakgrund i tennisen.

Till Miami-kvalet, årets första WPT-tävling, som spelas i Madrid får padelvärlden stifta bekantskap med en tennisspelare med enorma meriter — Roberta Vinci.

Vinci går in i den första omgången av Pre Previa tillsammans med den italienska landslagsspelaren Giulia Sussarello. Det hel-italienska paret ställs mot svenskbekantingen Helena Wyckaert som ställer upp tillsammans med 18-åriga spanska löftet Monica Gomez Rivas. Matchen spelas klockan 11 på lördag. 

En titt genom italienskans Instagram visar att hon under ett tag satsat på padel och har spelat flera turneringar tillsammans med just Sussarello.

Roberta Vinci har tagit 25 WTA-titlar i dubbel, kryddat med fem Grand Slam-segrar — också dem i dubbel. Som singel var hon som bäst rankad sjua i världen. 

Den här artikeln handlar om: