Patric Persson / Matilda Hamlin och Ajla Behram.
Foto: Patric Persson
Svensk Padel

Patric Persson samlar Göteborgs SPT-spelare i ny serie: ”Fantastiskt — men Bon Padel League är till för alla”

ANNONS

På Swedish Padel Tour tävlar Sveriges bästa spelare.
Nu får Göteborg en lokal motsvarighet i form av ett seriespel där i princip samtliga par håller SPT A-nivå.
— Vi har fått ihop en fantastisk elitserie, men Bon Padel League är till för alla, säger tävlingsledaren Patric Persson.

I mitten av februari öppnar en enorm premiumanläggning i Göteborg då Bon Padel slår upp portarna för nya 19 dubbelbanor i Göteborg.

— Vi satsar stenhårt på ett seriöst seriesystem från start, det kommer att starta i redan mars. Bon Padel League blir en serie för alla nivåer, målet är att ha 300 lag nu under vårsäsongen, säger padelprofilen Patric Persson, som är delägare i Bon Padel.

Den högsta divisionen, elitserien, kommer att livestreamas på måndagar med kommentatorer och en tv-studio på plats.

— Vi livesänder på Youtube, det blir två elitmatcher som sänds måndag 18.00 och sen direkt efter vid 19.30 på måndagar. Med tanke på att det är SPT-spelare med i högsta serien så ville vi ett hyfsat luftigt spelschema, så det blir fem matcher på åtta veckor som streamas, berättar Persson.

Är det ni själva som sköter produktionen?
— Nej, vi har outsourcat det till padel-Peter (Peter Ahlsén) som sänt mycket padel live tidigare både på Facebook och Youtube. Om jag själv är i Göteborg så kommer jag självklart vara med på plats, men det är padel-Peter och Christian Carlborg som huvudsakligen kommenterar och sköter sändningarna.

Projektbild Bon Padel.

Över 100 000 kronor i prispott

Persson själv är anmäld till näst högsta divisionen — med ett högt uppsatt mål.

— Jag kommer att spela division 1 tillsammans med Karl-Johan Mattsson, med målet att vinna serien. Vinnaren av division 1 får spela kvalmatch mot sista laget i elitserien om en plats i finrummet nästa säsong, säger Patric Persson.

Vad är det som lockat så starka namn till ligan?
— Vi har fått ihop över 100 000 kronor i total prispott som delas lika mellan dam och herr. Man skulle kunna tro att det är viktigt för spelarna, men det handlar mest om att vi styr upp det så att man får bästa möjliga motstånd kontinuerligt. Och så har flera sagt att man uppskattar att det blir en tv-produktion. Det blir mer prestige när det är sändning och kommentatorer, och säkert en del schyssta highlights som klipps ut.

En som bekräftar Perssons ord är Linus Frost som spelar elitserien med sin SPT-partner Pablo Figueroa.

— Det ska bli skitkul att få spela seriespel, jag förespråkar det jättemycket. Det finns många i padeln idag som tror man kan ligga i solstolen mestadels av tiden och snackar om att träna 2-3 gånger i veckan, men vi som kommer från tennisen tänker ju ”vafan det gör vi ju på en dag”, säger Frost och fortsätter:

— Det blir perfekt att få in ett matchpass i veckan som är roddat och Bon Padel kommer göra seriespelet jäkligt fett med Patric Persson i spetsen. Det kommer bli klass.

Patric Persson.

Välkomnar publik till Bon Padel

Patric Persson har alltså klivit in i en ny roll som tävlingsansvarig.

— Jag kände så fort jag började spela padel att det finns mer att göra kring upplevelsen med seriespel, då visste man inte ens vem man skulle möta. Jag har ju rest runt på många olika tävlingar senaste året och då samlar man på sig mycket bra och dåliga erfarenheter från hur det kan fungera.

Han påpekar att Bon Padel League riktar sig mot ALLA padelspelare, ända från elit till amatör. Varje vardag kommer tolv av 19 banor att dedikeras till ligan.

— Vi att kommer uppmuntra publik att komma, vid centercourten har vi en platsbyggd läktare för 80 personer. Sen även ett andra etage och en lounge där man kan ta en bärs och sitta och kika matcher. Även division 1 spelas på måndagar, tanken är man ska komma till hallen och kunna umgås i bastun eller kallbadet efter.

Persson låter meddela att platserna går åt fort nu när det är drygt fem veckor till premiären, och att man erbjuder halva priset på anmälningsavgiften första säsongen. 

— Vi kommer även att köra som ett ”öppet hus” inför säsongen som vi uppmanar alla att komma till. Där arrangerar vi matcher som förhoppningsvis bidrar till att vi kan hitta rätt nivå och division för alla. Håll utkik på Bon Padels Instagram för mer info om det, säger tävlingsledaren.

FAKTA

Fakta: Lagen i Bon Padel League, Elitserien

Dam
Matilda Hamlin/Ajla Behram
Emmie Ekdahl/Lisa Andersson
Antonette Andersson/Alexandra Andersson
Rebecca Nielsen/Karolina Söör
Hanna Knutsson/Malin Talcoth
Hanna Börjesson/Elsa Mehner

Herr
Viktor Stjern/Pierre Bonfré
Pablo Figueroa/Linus Frost
Ozan Cildir/Johan Fors
Per Hjalmarsson/Johan Brunström
Diego Svensson/Adam Knutsson-Sundblad
Lag 6: Vakant


Laguppställningarna kan justeras.

Den här artikeln handlar om: