Calle Knutsson ska spela med spanjoren Ricky Martinez på SPT nästa år.
Foto: WPT & Bildbyrån — montage.
Swedish Padel Tour

Knutssons kap — ska spela med topp hundra-rankad spanjor på SPT

ANNONS

Konkurrensen på Swedish Padel Tour herrsida tätnar ännu mer. 
Det står nu klart att Calle Knutsson, som varit borta under hösten på grund av en ryggskada, hittat en riktigt stark partner. 
Han kommer att spela med den i världen 84-rankade spanjoren Ricky Martinez.

Det avslöjar spanjoren själv på Andréas Johanssons Youtube-kanal Träna Padel.

”Jag kommer att spela på den svenska touren, tillsammans med Calle Knutsson”, säger han i programmet.

Calle Knutsson var ryggskadad under stora delar av hösten och missade till exempel SM, SPT skurup samt Malmös WPT. Under vintern har det varit ganska tyst om den hårdslående skåningen men nu kommer det nyheter. Knutsson ska spela med spanjoren Ricky Martinez på Swedish Padel Tour. En 33-årig spanjor rankad 84 i världen. Martinez bor just nu i Helsingborg och gör försäsongen tillsammans med just tränaren Andréas Johansson och hans adepter Calle Knutsson, Simon Vasquez och Daniel Windahl.

”För en vecka sedan flyttade jag från Barcelona till Sverige (Helsingborg) för att göra försäsongsträningen här. Det blir ungefär två månader på heltid”, berättar Martinez.

”Jag är väldigt glad”

Martinez är en rutinerad spelare som så sent som i december lyckades ta sig hela vägen till åttondelsfinal i Mexico Open. Han berättar också att hans mål nästa år är att bli topp 50 i världen. Hans nuvarande partner på WPT är Chico Gomes, rankad 92. Det är dock oklart om de kommer att spela ihop i år då Gomez just nu är skadad. Kanske får vi se honom med Knutsson även där? 

Martinez kommer även att jobba som tränare på Padel Crew i Helsingborg. 33-åringen har dessuotm bytt racket-sponsor i år och ska i stället för Varlion spela med Black Crown.

”Jag är väldigt glad över att kunna meddela att jag kommer att tillhöra Black Crown Padel för de kommande åren”, skriver han på Instagram. 


ARKIV: Urläcker stoppboll från Calle Knutsson i inbjudningsturneringen Icaniwill. 

Foto: Padel Alto. 

Den här artikeln handlar om: