Foto: Studio Padel.
Svensk Padel

Hamlin/Wyckaert till final efter sanslös vänding — räddade matchbollar: ”I chock”

ANNONS

Hemmahoppet Matilda Hamlin och tillsammans med belgiskan Helena Wyckaert är i final i Studio Padels Bettsson Showdown i Göteborg. 
Trots underläge 1-5 och dubbla matchbollar mot sig lyckades de vända och vinna matchen. 
Efter nästan två timmars spel skrevs resultatet till 2-6, 6-4, 7-6 (3).

— Jag är i chock alltså, helt sjukt, säger en tagen Matilda Hamlin i Studio Padels studio efter matchen.

Turneringens kanske bästa spelare Ari Canellas tillsammans med Antonette Andersson hade bäddat perfekt för sig själva. Egen serve, 5-1-ledning i avgörande set, dubbla matchbollar och smash-läge för Canellas. Men Wyckaert hade inte gett upp, hann upp smashen, och fick ner den på fötterna på Andersson. 

Vid nästa matchbollar missade Canellas vid nät och efter det breaket lyfte Hamlin/Wyckaert ett par centimeter, vågade spela ut och klättrade steg för steg.

2-5, 3-5, 4-5, 5-5. Canellas/Andersson lyckades ta ett game till 6-5 men Hamlin/Wyckaert tog sedan enkelt matchen till tiebreak. Vid det läget hade 19-åriga Canellas tappat lite av sitt momentum — förmodligen trött efter att ha täck mycket yta under matchen och till sist orkade de helt enkelt inte. 

Ändrade taktik: ”Du var fantastisk”

Matilda Hamlin smashade in matchbollen till 7-4 och hemmaspelaren var påtagligt glad efteråt och kramade om sin partner.

— Du var så positiv, du tappade aldrig hoppet, du var fantastisk i dag, berömmer Hamlin.

— Vi började inte bra i första set. Vi hade inte någon bra plan men vi krigade bättre i andra set. Ari tog mycket yta och förväntade sig många bollar i mitten men vi började att spela crossen mot henne mer och överraskade henne, säger Wyckaert.

Hamlin tar till orda igen:

— Det är så sjukt, jag kan inte fatta det ännu. Nu kör vi, ses i finalen.

— Jag måste boka om mitt flyg igen men det är det värt, fyller en leende Wyckaert i. 

Den här artikeln handlar om: